BAŞKAN KILIÇ KUŞ CENNETİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN KILIÇ KUŞ CENNETİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Türkiye’nin en büyük deltalarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulundu.

A+A-

Karadeniz sahilinde tabii özelliklerini koruyabilmiş en büyük sulak alan olması ile dikkat çeken Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapılan inceleme gezisinde Başkan Kılıç’a, Samsun Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı ve Alan Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Özkök, Bünyamin Kurt, Yüksel Bozkurt ve MHP Belediye Meclis Üyesi Özden Yiğit eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı ve Alan Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler inceleme gezisinde, başta Kızılırmak Deltası Çevre Düzeni Planı olmak üzere değişik konularda katılımcılara bilgiler verdi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç inceleme gezisinin ardından gerçekleştirdiği açıklamalarda şunlarda söyledi.

 “Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ülkemizin önemli doğal alanlarından biri. Ülkemizde bulunan 485 kuş türünün 359’u Kızılırmak Deltası'nda bulunuyor. Bu türlerin de 157 tanesi deltada ürüyor. Küresel ölçekte tehlike altında 37 kuş türü bulunmakta ve bunlar deltamızda görülmektedir. Flora bakımından 554 bitki türüne rastlanmakta bunların içerisinde bulunan 6 tane kritik tür de deltamız sınırları içinde bulunmakta. Bu bilgi ve rakamalar çok önemli. Kısaca Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti bizler için hazine değerinde. Bu günkü ziyaretimizde Kuş Cennetimizle alakalı olarak yapılan çalışmaları, ziyaretçi durumunu inceledik. Yine bir proje kapsamında revize edilen otel inşaatında ve Doğanca Ziyaretçi Merkezi Kafeteryasında incelemelerde bulunduk. Ziyaretimizde verdiği değerli bilgiler için Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı ve Alan Başkanı Sayın Doç. Dr. Mustafa Güler’e teşekkür ediyorum." dedi.

1-825.jpg

2-810.jpg

3-675.jpg

4-479.jpg

5-330.jpg

6-239.jpg

8-114.jpg

9-079.jpg

10-071.jpg

12-039.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.