BAŞKAN KILIÇ, İSTAN’BUL’UN FETHİNİN 565. YILINI KUTLADI

BAŞKAN KILIÇ, İSTAN’BUL’UN FETHİNİN 565. YILINI KUTLADI

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç İstanbul’un Fethi’nin 565. yılı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Mesajında “Türk ve İslam tarihinin en gurur verici günlerinden olan İstanbul’un Fethi’nin 565. Yıldönümü kutlu olsun.” Diyen Başkan Kılıç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Tarih boyunca büyük öneme sahip olan İstanbul, birçok medeniyetin ev sahipliğini yapmış ve birçok millette buraya sahip olmak istemiştir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in "İstanbul bir gün fetih olunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır" Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehir, necip Türk Milletine nasip olmuştur. Fatih Sultan Mehmet ve ordusu sadece Bizans ile değil aynı zamanda haçlı ordusuyla karşılaşmıştır. Fetih ile bir çağ kapanmış yerine yeni bir çağ açılmıştır. Yeni bir çağın açılmasıyla birlikte, köklü medeniyetimiz olan Osmanlı İmparatorluğu, insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Farklı kültür ve medeniyetlerin harmanlandığı, İslam medeniyeti ile tanışmasından sonra ise müstesna bir yere sahip olan İstanbul, her açıdan dünyaya örnek olmuştur. İstanbul, sıradan bir şehir değildir. Asırlar boyu birçok medeniyete başkentlik yapmış, önemli bir kilit şehir olmuştur.

Bizler de bugün Fatih Sultan Mehmet Han’ın cesaretini, azmini o günkü heyecanını yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bu düşüncelerle İstanbul’u bizlere emanet eden Fatih Sultan Mehmet Han’ı,  kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. İstanbul’un Fethi’nin 565 yıldönümü kutlu olsun”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.