Başkan Kademer'den, üye olun suyu ucuza tüketin çağrısı

Başkan Kademer'den, üye olun suyu ucuza tüketin çağrısı

Samsun-Bafra Altınkaya Sulama Birliği dönem başı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

A+A-

Toplantıya Samsun DSİ 7. Bölge İşletme ve Bakım Mühendisi  Veli Kebapçı, Bafra Ovası Sulama Proje Müdürü Berati Özkan,  Bafra Proje Müdürlüğü İşletme Bakım ve Makine ikmal Baş Mühendisi Önder Çırak ve Meclis üyeleri katıldı.

 Toplantıda mali konular ile yeni alınacak araçlar görüşülürken, mesa içersinde üye olmayan çiftçilerin biran önce birliğe üye olmaları çağrısında bulunuldu.

 Bafra Altınkaya  sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer, 2017 sulama  sezonun karşılıklı iyi niyet ve anlayış içinde sorunsuz geçtiğini söyledi.  

Başkan Kademer, " Bu yıl sebzede üreticimizin gelir seviyesi  biraz düşük.  Fakat çeltiğimiz fiyat bakımından  son yılların rekorunu kırdı. Bu gelişme ise bölgemiz için sevindiricidir. Çiftçilerden ricam Gübre, Mazot gibi sulama ücretlerini de zamanında  ödemleridir. Tahsil edilmeyen su alacakları yüzünden kanuni işlem yapmak zorunda kalıyoruz. Bu işlemi yapmazsak yapılan denetimlerde bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma soruşturma açıyorlar. Benim ricam birbirimizi üzmeden müstahsilimizin su borcunu zamanında ödemelerini arzu ediyorum" dedi.  

Üyelik konusuna da değinen Başkan Ali Kademer, Üye olan olmayana göre suyu  daha ucuza kullandığına dikkat çekerek biran önce birliğe üye olmalarını istedi. Kademer, " Biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Bizim için adının tapuda kayıtlı olması yeterli, ancak müstakil tapusu bir çoğunda yok.  Noter kiralamasıyla gelende yok gibi.  Vatandaşımız notere gitmiyor oysaki noterden 5 yıllığına kiralamış olsalar bu belgelerde aslı gibi  kabul ediliyor. Şükürler olsun ki, sorumluluk alanımızda sulama açısından birlik olarak herhangi  bir can ve mal kayıbı yaşanmadan  sağlıklı bir şekilde sulamamızı yaptık . Sahada çalışan ekip arkadaşlarımıza anlayış ve uyum içersinde görevlerini yapmalarına yardımcı olan tüm çiftçilerimize ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Toplantı dilek ve temenni konuşmalarıyla son buldu.  

baskan-kademerden,-uye-olun-suyu-ucuza-tuketin-cagrisi2.jpgbaskan-kademerden,-uye-olun-suyu-ucuza-tuketin-cagrisi3.jpgbaskan-kademerden,-uye-olun-suyu-ucuza-tuketin-cagrisi6.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.