BAŞKAN GENÇ SAHNEDE

BAŞKAN GENÇ SAHNEDE

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından konser verildi.

A+A-

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Canik Kültür Merkezi'nde türkü gecesi düzenlendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile eşi Nimet Genç'in de katıldığı gecede Şef Yavuz Özkaran yönetimindeki koro, dinleyicileri türkülerle hem eğlendirdi hem duygulandırdı. Koroya bir türküde Başkan Genç de eşlik etti.
Program sonunda yaptığı konuşmada türkülerin Anadolu'yu yansıttığını ifade eden Başkan Osman Genç, "Bu akşam türkülerle Anadolu'yu gezdik. Doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyiyle 780 bin kilometrekare vatan toprağında dolaştık. Bu millet kardeştir. Bu kardeşliğin de en güzel örnekleri türkülerimizdir. Türküler bizim özümüzdür. Kardeşliğin timsalidir türküler" dedi.
Yaşanabilir şehirler için en önemli etkenin kültür ve sanat olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Şehri bir insana benzettiğimiz zaman o şehrin gönlü ve ruhu sanattır. Biz de bu anlamda Canik'te önemli bir mesafe kat ettik. Bugün içinde bulunduğumuz Canik Kültür Merkezi'nde tiyatro oyunları, konserler, sergiler, etkinlikler yapılıyor. Burada insanlara sosyal ve kültürel imkanlar sağlayarak onlara sanat ve kültürle iç içe bir yaşam sunuyoruz. Canik kültürde de marka olma yolunda" diye konuştu.
Son türküde solistlere eşlik eden ve türkü söyleyen Başkan Osman Genç, program sonunda koro üyelerine gül verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.