Barbaros Turna neden hayır dedik

Barbaros Turna neden hayır dedik

Bafra Belediye Meclisi Kasım ayı gündem değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

A+A-

MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, “ Hakkında yolsuzluk soruşturması devam eden Doğanyurt Belediyesi ile kardeş şehir olmayı kabul edemeyiz.”

Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın başkanlığında yapılan Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında gündem maddesi olan “Kardeş şehir”  AK Parti’nin Belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. MHP ve İYİ Parti meclis üyeleri ise ret oyu verdi.

Muhalefetten teklife ret oyu

“İlgili yazı ile belediyeler arasında yardımlaşma, dayanışma işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi, sahip olunan imkân ve yeteneklerin ortak kullanımının sağlaması amacıyla büyükşehir, il, ilçe ve belde arasında kardeş belediyecilik uygulaması planlanmış olup; Belediyenin Kastamonu – Doğanyurt Belediye Başkanlığı’nın kardeş şehir olarak kabulü hususunda; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin (p)bendi gereği Bafra Belediye Meclisi’mize karar alınması için gereğini rica ederim.”

Meclise sunulan teklifin ardından oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Kardeş şehir projesi AK Parti’nin Belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. MHP ve İYİ Parti Grup kararı alarak Kardeş Şehir Projesi’ne ret oyu verdi.

“Hakkında yolsuzluk soruşturması devam eden Doğanyurt Belediye ile kardeş şehir olmayı kabul edemeyiz.”

Verilen ret oyu ile ilgili açıklama da bulunan Turna, “Kardeş Belediye konusu ile ilgili Doğanyurt ilçe başkanımız İbrahim Parlak bey ile görüşme yaptım. Denetim raporundaki yolsuzluktan dolayı hukuka aksettirilmiş suç duyurusu var. MHP tarafından bu konuda aynı zamanda AK Parti Meclis Üyeleri’de suç duyurusunda bulunmuşlar ama AK Parti üyeleri 2019 yılı faaliyet raporuna o iş başka bu iş başka diyerek evet demişler ve rapor geçmiş. Hakkında yolsuzluk soruşturması devam eden Doğanyurt Belediye  ile kardeş şehir olmayı kabul edemeyiz. ” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Şahinol / Kader Ölmez

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum