BARBAROS İLK/ORTAOKULU’NDA 23 NİSAN COŞKUSU

BARBAROS İLK/ORTAOKULU’NDA 23 NİSAN COŞKUSU

Bafra Barbaros İlk-Ortaokulu’nda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94.Yılı dolayısıyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı düzenlendi.

A+A-

     23 Nisan Kutlaması, okul bahçesinde tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla birlik ve beraberlik içinde yapıldı.

      Saygı duruşu -İstiklal Marşı’nın okunması ile program başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Sınıf Öğretmeni Sadettin Kutlu yaptı.

        Bafra Barbaros ilk/Ortaokulu öğretmenlerinden Sadettin Kutlu günün anlam ve önemi hakkında öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada,”Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, Dünya’nın birçok ülkesinden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir” dedi.

                              23 NİSAN COŞKUSU 3 SAAT SÜRDÜ

        8/B sınıfı öğrencisi Nilay Alver, tüm çocuklar adına günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Programda ilkokul öğrencilerimiz şiirler okudu. Anasınıfı öğrencileri gösterilerini ilgi gördüler. 2-C,3-B sınıfı öğrencileri şarkılı oyun gösterilerini sundular.4/A sınıfı öğrencileri ‘‘Ne Mutlu Türküm Diyene! ’’adlı oratoryoyu sundular.4/B sınıfı öğrencileri İstiklal Marşı’nı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni sınıfça ezbere okudular.

ÖĞRENCİ VELİLERİ, MAHALLE HALKI VE ÖĞRENCİLER 23 NİSAN COŞKUSUNA İLGİ GÖSTERDİ

        7-A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘‘Şiirlerle Anadolu  ’’adlı oratoryoyu sundular.5.Sınıf öğrencileri ‘‘Tünel Topu Yarışması’’ 6.sınıf öğrencileri ‘‘Mendil Kapmaca Oyunu ’’,7.Sınıf öğrencileri arasında ‘‘Kiremit Devirme Yarışması ’’ile program bir kat daha eğlenceli oldu.

       Ödül töreninin başlangıcında Bafra Barbaros İlk/Ortaokulu Müdürü İsmail Erkanlıoğlu bir konuşma yaparak törene katılanların bayramını kutladı ve yarışmalarda derece alan tüm öğrencileri kutlayarak, Mehmet Akif Ersoy şiirlerini güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

        Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonunda 2013–2014 eğitim-öğretim yılında düzenlenen çeşitli yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.