BAKAN KILIÇ: “NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR”

BAKAN KILIÇ: “NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Kamuoyu araştırmalarında görüyoruz ki, halkımızın yarıdan çok fazlası bu süreçte bizim arkamızda.

A+A-

Derdi, tasası olanlar, yüreği yananlar bu meselenin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyor” dedi. 
Bafra Gençlik Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Önümüzdeki aylarda projeleri hazırlandıkça Terme’de, Vezirköprü’de temel atma merasimlerini yine sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Yürümekte olduğumuz geri dönüşü olmayan bir büyük hizmet yoludur. Yaklaşık 11 sene önce bu yola çıktık, 11 yıldır aynı kararlılıkla aziz milletimize ve güzel ülkemize tüm hizmet imkanlarını seferber kılarak hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Gerek eğitimde, gerek sağlıkta, gerek yollarda, gerek alt yapılarda, gerekse adalet hizmetlerinde tüm imkanları sizin emrinize sunmak üzere seferber ediyoruz. Ve sadece tesis yapmakla, inşaatları yapmakla kalmıyor aynı zamanda memleketimizin her alandaki problemlerinin kalıcı çözümlere kavuşması için sıra dışı büyük önemli gayretler yürütüyoruz” diye konuştu. 
“Bir çözüm sürecinin içerisindeyiz” diyen Kılıç, “Türkiye’nin 30 yıla aşkın süredir büyük mücadeleler verdiği terör meselesini kalıcı bir çözüme kavuşturmayı, anaların vicdanına danıştık, babaların vicdanına danıştık, topyekun toplumun nabzını tuttuk, toplumsal vicdana danıştık ve nihayetinde bu yolda atılması gereken adımları atmak üzere devlet katında sağlam, esaslı kararlar aldık. Kamuoyu araştırmalarında görüyoruz ki, halkımızın yarıdan çok fazlası bu süreçte bizim arkamızda, derdi, tasası olanlar, yüreği yananlar bu meselenin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyor. Ama siyasetini teröre bağlayanlar, siyasetini şehit cenazelerindeki sloganlara bağlayanlar, onların da eylemleri meydanları radikalleşmeyi işaret ediyor. Bu milletin yüreği yandı yanacağı kadar, anaların yüreği yanacağı kadar yandı. Artık milletin yüreğine yeni yangınlar ekmeye kimsenin hakkı yok. Artık kandan ve terörden beslenmeye kimsenin hakkı yok. Artık ‘şehit cenazeleri gelse de şunları orada protesto etsek’ diye el ovuşturmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu millet kararını verdi. Çözüm sürecinde hukuka uygun, demokrasiye uygun, milletin iradesine ve verdiği vekalete uygun olan bütün süreçler denenecektir. Niyetimiz halis. Büyüklerimizin buyurduğu bir söz var; ‘Niyet hayır, akıbet hayır.’ Biz bu yola hayırlı bir niyetle çıktık, akıbetinin de hayır istikametinde tecelli edeceğine inanıyoruz. Bir yandan gençlerimizi yetiştirmeye ve onlara iyi bir gelecek kurmaya gayret ediyoruz. Diğer yandan gençlerimizi yaşatmaya, onlarla birlikte güçlü yarınları kurmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu. 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bafra Havacılık Kulübü’ne gönderdiği uçakların bulunduğu standı gezerek, Kulüp Başkanı Burhan Apaydın’dan bilgi aldı. Kılıç, Bafralı gençlere havacılık sporunun sevdirilmesi için gayret göstermelerini istedi.
Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Bafra Gençlik Merkezi’nin adının “Hüseyin Kurumahmutoğlu” olacağını açıklayan Bakan Kılıç, temel atma töreninin ardından ilçeden ayrıldı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3 bin 685 metrekare alanda yapılması programa alınan Bafra Gençlik Merkezi’nin maliyetinin 4 milyon lira olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.