BAFRA'YA HİZMET YAĞDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçesi'ne 3 Mayıs 2018 tarihinden bu yana adeta hizmet yağdığını belirterek, "Bafra, 2019 ve 2020 yıllarına sorunlarını büyük ölçüde çözmüş olarak girecek" dedi

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra'da, Kızılırmak Seddesi, şehirlerarası terminal, atık su arıtma tesisi projeleri ile turizme yönelik yatırımların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Özellikle altyapı, yol, kaldırım, aydınlatma gibi bir çok hizmeti tamamladık" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Zihni Şahin başkanlığında özellikle son 7 ayda ilçelerde adeta yatırım ve hizmet seferberliği başlattı. Bu yatırım ve hizmet seferberliğinden en çok faydalanan ilçelerin başında ise Bafra geldi. Büyükşehir Belediyesi, kentin geleği için hayati önem taşılan Kızılırmak Seddesi, Şehirlerarası Terminal, Atık Su Arıtma gibi dev projelere hız kazandırdı. Ayrıca ilçe genelinde bir çok yol, kaldırım ve aydınlatma çalışması tamamlandı.

40 KİLOMETRELİK YENİ YOL

Bafra'da yapılan ve yapılmakta olan proje ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Zihni Şahin, "3 Mayıs 2018 tarihinde göreve geldiğimiz günden itibaren her ilçemizde çok yoğun bir çalışma yaptık. Bu süreçte sıcak asfalt, beton yol ve satıh kaplama asfalt olmak üzere 500 kilometre yol inşa edilerek halkımızın kullanımına sunuldu. Her ilçemizde yaptığımız hizmet ve çalışmaları halkımızla paylaşıyoruz. Bafra ilçemizde de bu süre içerisinde 10 milyon lirayı aşan bir maliyetle 30 kilometre yol yaptık. Bu yetmedi, şimdi ise 17 milyon tutarında yaklaşık 40 kilometrelik yeni yol çalışması başlattık. İlçenin Yaşar Doğu ile Alaçam caddeleri ve Yeni Mezarlık yolu, Üçpınar yolu ve güzergahı olmak üzere çeşitli yerlerinde yoğun bir beton yol ve asfalt çalışması proje kapsamına dahil edildi" dedi.

SEDDE PROJESİ, YENİ OTOGAR...

Başkan Zihni Şahin, ilçedeki bazı yatırımlarla ilgili ise şu bilgiyi verdi:

"Bafra, yeni otogarına kavuşmak üzere. Tesisin yapımına başlandı. Katı atıkların bertaraf edileceği tesisi ise 8 milyon lira tutarında yatırım yaparak revize ettik. Kızılırmak Sedde Projesi'nin 2 etabını tamamladık. Jandarma Komutanlığı olarak bilinen noktadan başlayarak Gençlik Caddesi istikametinde Cumhuruyet Meydanı'na kadar, Alaçam ve Yaşar Doğu caddelerini de kapsayan tüm bölge, yeni aydınlatma sistemine kavuşuyor. Projenin ihalesi tamamlandı. Hasan Aslan Bulvarı, Süleyman Türk, Hasan Çakın, Yaşar Doğu ve Alaçam caddelerinde ise baskı beton kaldırım çalışmaları tamamlandı, sırada ağaçlandırma var. Bafra Kültür Merkezi'nin yapımı için geçtiğimiz günlerde ihaleye çıktık. Bafra’mız kültür merkezine kavuşuyor."

8 AYDA 100 MİLYON LİRA!

Başkan Zihni Şahin, açıklamalarının son bölümünde, "Bafra, 8 ayı aşkın gibi kısa sürede 100 milyon tutarında hizmete kavuşmuş olacak. İlçemize ve Bafralılara hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.