BAFRA’YA 5 BİN METREKARELİK HAYVAN BARINAĞI

BAFRA’YA 5 BİN METREKARELİK HAYVAN BARINAĞI

Bafra İlçe Belediyesi tarafından 5 bin metrekare alan üzerine hayvan barınağı kuruluyor.

A+A-

Bafra Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında yapımı devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Zihni Şahin ve beraberindeki muhtarlar çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sokak hayvanları için her türlü ihtiyacın düşünüldüğü barınakta, veteriner hekim ve bakım görevlileri, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayıp, sağlıklı bir şekilde doğal ortamlarına dönebilmeleri için gerekli çalışmaları yapacak. 5 bin metrekare alan üzerine kurulu barınakta, yönetim ve veterinerlik binası, kulübeler, yemek alanları ve gezi parkurlarının yanı sıra 112 barınma odası bulunuyor.

Bafra, kediler ve köpekler için ayrı ayrı barınma yerlerinin olacağı modern bir hayvan barınağına kavuşuyor. 


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Doğadaki tüm canlıların, diğer canlılara zarar vermeden, özgürce yaşama hakkı olduğuna inanıyorum. Bu merkezde, çevrede tehlike arz eden başıboş gezen kedi ve köpekler toplanıp merkeze getirilerek, uzman veteriner hekimlerimizce kısırlaştırılıp, küpelenerek doğal ortamlarına bırakılacak” dedi.


Hayvan barınağının ardından Bafra Belediyesi tarafından yapımına başlanan parke fabrikasının inşaatını gezen Başkan Şahin, ilçenin geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. 
Ortalama günlük 2 bin 500 parke taşının üretileceği parke fabrikasının yakında hizmete gireceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.