BAFRA’NIN İLK HACI ADAYI KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hac organizesi kapsamında  Bafra ilçesinde bu yıl hacca gidecek ilk hacı kafilesi, Bafra Müftülüğü Site Camii önünde yapılan törenle, dualarla ve gözyaşlarıyla  kutsal topraklara uğurlandı.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hac organizesi kapsamında  Bafra ilçesinde bu yıl hacca gidecek ilk hacı kafilesi, Bafra Müftülüğü Site Camii önünde yapılan törenle, dualarla ve gözyaşlarıyla  kutsal topraklara uğurlandı.
İlk Hacı kafilesi uğurlama törenine Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Kafile Başkanı Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, DİYANET-SEN Bafra Şube Başkanı Murat Topal, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ülke genelinde Kutsal topraklara hacca  37 bin 770  kişi hacca gitmeye hak kazandığını belirten Bafra ilçe müftüsü Necmettin Kayar,  251 hacı adayı ve 9 din görevlisi arkadaşlarımız ile inşallah kutsal topraklara hareket edeceğiz.


Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada: “Sizler her Müslümanın hayallerini süsleyen bir yolculuk öncesindesiniz. Ailenizi, malınızı mülkünüzü geride bırakarak kutsal topraklara ulaşacaksınız. Allah sağlık içinde gidip gelmek nasip eylesin, dualarınızı kabul buyursun”diyerek Hacı adaylarından helallik aldı.
Kafile Başkanı Bafra İlçe Müftüaü Necmettin Kayar yapmış olduğu konuşmada her türlü hak ve hukukunu başta eş, dost ve akrabalara olmak üzere tüm Bafra halkına helal ettiğini belirterek kendilerinin de helal etmelerini istedi.


Müftü Necmettin Kayar konuşmasının devamında, “ Bu vesile ile Duanın merkezi olan bu kutsal mekanlardan Rabbime şöyle yalvarıyorum, “Allah’ım İslam’a ve Müslümanlara yardım eyle, devletimizi, milletimizi ve ülkemizi her türlü tehlikelerden koru. Bize Dünya ve Ahirette iyilikler ve güzellikler ihsan eyle, bizi anne ve babamızı ve bütün Müslümanları bağışla şüphesiz sen duaları işiten ve kabul edensin. Kalın sağlıcakla” dedi.b1afra-haci-adaylari.jpgbafra-haci-adaylari-2.jpgbafra-haci-adaylari-3.jpgbafra-haci-adaylari-4.jpgbafra-haci-adaylari-5.jpgbafra-haci-adaylari-6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum