Bafra’nın Gözbebeği Çetinkaya Köprüsü Restore Ediliyor

Bafra’nın Gözbebeği Çetinkaya Köprüsü Restore Ediliyor

Cumhuriyet’in ilk eserlerinden biri olan ve Bafralılar tarafından ayrı bir önem taşıyan tarihi Çetinkaya Köprüsü, eski günlerine kavuşuyor.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ve Karayolları 7. Bölge Müdürü Murat Gönenli ile gerçekleşen karşılıklı görüşmeler sonuç verdi.

 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın üzerinde hassasiyetle durduğu konu olan restorasyon projesi ile adına türküler yazılmış köprü restore edilerek güzel bir görünüme kavuşturulacak.

 

Restorasyon işlemi, Karayolları Bölge Müdürlüğü nezaretinde gerçekleşecek.

 

Başkan Kılıç, konu ile ilgili olarak "Çetinkaya Köprüsü Bafra'mızın gözbebeği, Cumhuriyet tarihimizin ilk eserlerinden biri, mutluluğa atılan adım olan düğün merasimlerimizin uğrak yeri, türkülere konu olmuş bir maziye sahip. İlçe için bu kadar öneme sahip bir yeri kaderine terk etmek bizim gönül belediyecilik anlayışımızla bağdaşmazdı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda, köprümüzün restorasyon işlemi Karayolları Bölge Müdürlüğü, ışıklandırmaları belediyemiz tarafından yapılması kararı alındı. Restorasyon işleminden sonra Çetinkaya Köprümüz ve Sedde Projemiz birbirini tamamlayarak bambaşka bir güzellik gözlere ve gönüllere hitap edecek. Bu vesile ile Karayolları bölge müdürümüz Murat Gönenli’ye, Sedde Projemizin yapımında büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin’e ve önceki dönem büyükşehir belediye başkanımız Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ediyorum“ dedi.

 

Çetinkaya Köprüsü ile ilgili gelişmeler Bafralılar tarafından sevinçle karşılandı.

 

Cumhuriyetimizin ilk ve büyük eserlerinin başlıcalarından olan 250 m. uzunluğunda ki 7 kemerli köprü, 4 Kasım 1937’de zamanın Belediye Başkanı Zihni Lokman tarafından yoğun bir katılımla hizmete açılmıştı.

bafra’nin-gozbebegi-cetinkaya-koprusu-restore-ediliyor-11.jpgbafra’nin-gozbebegi-cetinkaya-koprusu-restore-ediliyor-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.