BAFRA’LILARDAN ANKARA ÇIKARMASI

BAFRA’LILARDAN ANKARA ÇIKARMASI

Ankara Bafralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Bafralılar Gecesi düzenlendi.

A+A-

 

Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Aydıner Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Aydıner, İstanbul Kadıköy Bafralılar Derneği Başkanı Hasan İçten, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun, Bafra TSO Meclis Başkanı İsmail Tuğ, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Genç İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra İçin Hepimiz Oluşum Grubu, Aydınlar Center Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, Merinos Bafra Bölge Bayii Yılmaz Gündüz, bürokrat, hakim, doktor, eğitimci, sanayici, işadamı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, basın ve spor camiasından Bafralılar bir araya geldi.

 

Program Kültür Bakanlığı’nda görevli misafir sunucu Gonca Kunak’ın Ankara Bafralılar Derneği hakkında bilgi vermesi ve sunuculuk yapması ile başladı.

 

Gecede bir konuşma yapan Ankara Bafralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Edis, ‘’Bu gecedeki en büyük amacımız Türkiye'nin dört bir tarafında, hatta yurt dışında yaşayan ve uzun zamandır birbirlerini görme imkanı bulamayan Bafralıların bu gecede buluşmasını gerçekleştirerek özlemle birbirini kucaklamasını ve hasret gidermesini sağlamaktır. Birlik ve beraberlik geceleri sayesinde Ankara'da Bafralılar olarak dayanışmaya büyük önem veriyoruz. Uzun yıllar önce Bafra Derneği çatısı altında bir yemek düzenlediklerini belirten Edis, şöyle konuştu: "O günden bugüne Bafralıları bir araya getirecek organizasyonun içinde olamadık. Bu eksikliği giderelim ve sizleri buraya toplayalım, birbirimizi tanıyalım ve Bafralıları kaynaştıralım diye düşündük. 2.sini düzenlediğimiz birlik ve beraberlik yemeğine katılmanızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ederim. Bu amaçla gerek Ankara'daki Bafralılar gerek İstanbul'daki Bafralılar ve Bafra'da yaşayan Bafralılar el ele güç birliği yaparsak eminim ki Bafra'nın bugün ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği birçok yatırımı Bafra'ya kazandırabiliriz. ‘’dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’de, "Birlikten kuvvet doğar. Birliği de gerçekleştirmek için işte böyle dernekleşmek, bir araya gelmek, toparlanmak gerek. Ankara'da yeni kurulan Bafra Kültür Yardımlaşma Derneği'nin 2. yemeğinde bir aradayız. Bu kadar Bafralının Ankara'da birlikte olması büyük anlam ifade ediyor. Bafra'yı hepimiz seviyoruz. O zaman nerede olursak olalım, Bafralıların ''BAFRA İÇİN NE YAPABİLİRİM’i düşünmesini istiyorum. Bafra için ne yapılabilecek ise kendi gücüyle, kendi imkânlarıyla bunları gerçekleştirirse ben onu Bafra Sevdalısı olarak görürüm. Yoksa lafımdan kimse alınmasın ''Kuru kuruya merhaba, sadece ‘’Bafra'yı ben seviyorum’’ demekle, Bafra için hiçbir şey yapmadan sevmek de olmaz.

 

Çok değerli hemşerilerim; Bafra için en önemli sorunu istihdam.

Bafra'da Organize Sanayi Bölgemizin hükümetimiz tarafından bütün problemleri çözülmüş, bugün de bölgede arsalar bedava verilmekte. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, tüm işadamı hemşerilerimin Bafra'ya yatırım yapması için harekete görmesini istiyorum. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. İlçemiz için paylaşmak istediğiniz bir projeniz, öneriniz varsa kapımız sizlere her zaman açıktır. Sizlerden de bu konuda destek ve öneri bekliyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise ''Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in de ifade ettiği gibi her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda gerek kararların alınmasında gerek icraatın yapılmasında ortak akılla hareket edilmesi ideal olandır. Yoksa sen düş önümüze yap bir şeyler deyip arkasından da eleştiriler ve yıpratmakla hiçbir yere varılamaz. Bu tür programlarda vurgulayacağımız birinci husus birlik ve beraberliktir. Sadece birlik beraberlik yetmez bir şeyler yapmak, gayret sarf etmek, elinde imkanı olanların Bafra Sevdalısı olanların ortaya bir eser koymalarıdır. Biz Bafra'ya geleli altı ay gibi bir zaman oldu. Bafra'ya daha önce hiç gelmemiştik, ama bu zaman zarfı içerisinde Bafralı olduk. Gittiğimiz memleket bizim memleketimiz, oradaki insanlar da bizim kardeşimiz oluyor. Sayın başkan Bafra’mızı anlattı. Biz gelecek için düşüncelerimizi aktarmak istiyoruz. Ben devletin bir temsilcisi olarak altı aylık sürede göstermeye çalıştım. Bafra için bir şeyler yapmak isteyene kapımızı, gönlümüzü açacağım. Beraber yürüyüp beraber koşacağız. Onun dışında eşim ile birlikte sosyal-kültürel konularda güzel çalışmalar yapmaya çalışacağız.

 

Bu güzel geceye katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bafra çalışılacak güzel yerlerden bir tanesi. Önümüzdeki süreçte Bafra ile ilgili her türlü organizede birlikte olmaya gayret edeceğiz. Bizim de kaymakamlık olarak üzerimize ne düşerse yapmaya gayret edeceğiz. Bu vesile ile hepinizi en güzel duygularla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.’’dedi.

 

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni Sivil toplum örgütlerimizin yol göstericiliği ile de bizler bir mesafe kat etmiş oluyoruz. Artık Bafra’mıza, Samsunumuza Türkiye'nin her tarafında çok güzel yollarla ulaşabiliyoruz. Üzerinde ısrarla durduğumuz Ankara-Samsun hızlı tren çalışmasında da epey bir mesafe kat ettik. Bunun yanında Samsunumuzda sağlık konusunda ciddi mesafeler kat edildi. Hem devlet hem de Özel Hastaneler Samsun'a çok ciddi yatırımlar yaptı. Ülkemizin en büyük özel iki hastanesi samsun'da hizmet veriyor.

 

Memleketimiz İç Anadolu'dan ve Karadeniz'e sınır olan ülkelerden baktığımızda Karadeniz’in bir incisi haline geliyor. Eksiğimiz sadece 5 yıldızlı otellerdi ki Samsunumuzda 5 yıldızlı bir tane otelimiz yoktu. İnşallah bu sene sonuna doğru asgari 3 tane 5 yıldızlı otel ortaya çıkacak alış-veriş merkezleri ile birlikte. Samsun artık kongre merkezi olacak konuma da gelişmiş oluyor böylelikle. Bunları nasıl başarıyoruz? Hep birlikte aynı noktaya kilitlenerek; Valiliğimizle, üniversitemizle, kaymakamlarımızla, belediyelerimizle, ticaret odalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte, açık yüreklilikle ifade ediyorum daha önce olmayan bir birliktelik ve çalışmayla Samsunumuzu ve ilçelerini adım adım kalkındırıyoruz.

 

Turizm Fakültesi ile ilgili atılan imzalara çok teşekkür ediyorum. Burada sivil toplum örgütlerinin bize desteklerini hiçbir zaman yok sayamayız. Ancak bu hesabı biz yaparken Bafra’mızda olmayan tüm liseleri ilçemize kazandırmaya çalıştık, eksiklik varsa onları da tamamlıyoruz. Bafra’mızda Tarım Lisesi ve Turizm Lisesi yoktu, onları açtık. Ve mezun verdi olanları Antalya ve muhtelif yerlere de staja gönderdik. Şimdi mezun olan öğrencilerimizi Samsun'da açılan 5 yıldızlı otellerde öncelikli iş sahibi yapacağız. Turizm Meslek Lisesi üzerine mutlaka bir Turizm Fakültesi ihtiyacımızı bundan 8-10 yıl evvel düşündük ve imzaların da katkıları ile birlikte o konuda da çalışma başlattık. Doğal Kaynaklar Fakültesi'ni de rektörünü de bulduğumuz takdirde hemen onun çalışmasını da başlatacağız. Ziraat Fakültemizin projesi çizildi,  önümüzdeki günlerde temel atma törenini gerçekleştireceğiz. 2000 kişilik Kapalı Spor Salonumuzun da ihalesi yapıldı firma hazır, yakın zamanda temelini atacağız. Gençlik merkezi ile ilgili çalışmalarda yapılıyor, önümüz günlerde oranında temelini hep birlikte atacağız. İstihdam ile ilgili olarak da bizler yatırımcılarımızın önünü açmak sureti ile işadamlarımızı yatırımları için Bafra’mız bekliyoruz. Özellikle Kaya Aşçı beye çok teşekkür ediyoruz. Diğer işadamlarımız örnek teşkil etmek sureti ile diğer fakültemizin yapımına da başlamış oluruz.

 

Konuşacak çok konu olabilir ama bu gecenin hususiyeti nedeni ile ben konuşmamı burada bitiriyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.’’diyerek temennilerini belirtti.

 

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek: ''Bu gece, uzun zamandır göremediğimiz arkadaşlarımızı dostlarımızı görmemizi sağladı. Bu geceyi tertip eden herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.''dedi.

 

Konuşmalardan sonra ise Ankara Bafralılar Derneği Kurucu üyesi olan maddi ve manevi desteğini eksik etmeyen İşadamı Ömer Faruk Özmen’e plaket takdimi yapıldı.

 

Gecenin sürprizini ise, Bartın Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Songül Kişioğlu yaptı. Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Bafra Şube Başkanı Memduh Aksu ile birlikte piste çıkarak Kafkas Dansı gösterisi yapan Kişioğlu, elindeki Türk Bayrağını Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e verdi.

 

Bafra İçin Oluşum Sözcüsü Eczacı Yavuz Kabaoğlu ise sinevizyon eşliğinde yaptıkları çalışmaları ve 21-22 Nisan’da Bafra’da yapılacak olan Bafra Sempozyumu için sunum yaptı.

 

Konuşmaların peşinden Bafra’dan Ankara’daki geceye davetli olan Grup Cezairli Yunus Cezairli Udu, Piyanist Sedat Güzel Müziği, Solist Yalçın Danışmaz muhteşem sesi, Klarnet Üstadı Hazım Özkan’ın resitali ve Gitarist Oğuz Cezairli’nin müzikleri ile davetliler müzik dolu bir gece geçirdiler. Ayrıca Gecenin sürprizi ise Bafra’dan gelen İsmet Karabulut Davul-Zurna Ekibi oldu. Davetliler ise Bafra Oyunları ile kendilerini piste attılar.

Gecenin en büyük sürprizi ise Bartın Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi İşleri Başkanı Bafralı Songül Kişioğlu’nun Kafkas Oyununu sergilemesi oldu. Ayrıca oyunun sonunda Türk Bayrağını öperek Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e vermesi ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’inde Bayrağı öperek alması davetliler tarafından büyük takdir görerek ayakta alkışlandı.

Konuşmaların ardından yenilen yemek sonrası müzik eşliğinde eğlence gece geç saatlere kadar devam etti.

Programın sonunda ise derneğe katkı amacı ile çekiliş düzenlendi. Gecenin sonunda ise davetliler 3. Gecede buluşmak üzere vedalaştılar.

bafralilar-gecesi-(3).jpgbafralilar-gecesi-(4).jpgbafralilar-gecesi-(5).jpgbafralilar-gecesi-(6).jpgbafralilar-gecesi-(7).jpgbafralilar-gecesi-(8).jpgbafralilar-gecesi-(9).jpgbafralilar-gecesi-(11).jpgbafralilar-gecesi-(12).jpgbafralilar-gecesi-(15).jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.