Bafralılar Ankara'da dondurma festivali düzenledi

Bafralılar Ankara'da dondurma festivali düzenledi

Geleneksel Bafra dondurmasının tanıtılması hedeflenen Bafra Dondurma Festivali kapsamında Büyük Ankara Camii Külliyesinde hazırlanan programda Ankaralılar Bafra dondurmasıyla serinledi.

A+A-

Geleneksel Bafra dondurmasının tanıtılması hedeflenen Bafra Dondurma Festivali kapsamında Büyük Ankara Camii Külliyesinde hazırlanan programda Ankaralılar Bafra dondurmasıyla serinledi. 

Geleneksel Bafra dondurmasının tanıtılması hedeflenen Bafra Dondurma Festivali kapsamında Ankaralılara dondurma ikramı yapıldı. 
Keçiören'de Büyük Ankara Camii Külliyesinde düzenlenen festivalde Koşsazlı Dede Korkut Âşık Selahattin Dündar, Âşık Behram Aktemur, Şair Tevrizi, Ozan Berk Örenlioğlu, Ozan Gülüm Ana ve Ozan Kul Nirengi saz eşliğinde yöresel türküler söylediler. 

Başkent 1919 Samsun Derneği’nce düzenlenen etkinliğe CHP Ankara Milletvekilleri Yıldırım Kaya, Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Başkent 1919 Samsun Derneği Başkanı Mahmut Kaya, bu tür festivallerle Samsun’un yöresinin geleneklerini korumayı amaçladıklarını belirterek,  “Bafra dediğimiz zaman tarımı, pidesi, havasının yanında bir de dondurması akla geliyor. Bu dondurma festivallerinin artması lazım. Bu anlamda bu festivali önemsiyorum. Bafra’da bu alanda gördüğüm eksiklik dondurma fuarı. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu festivalin geleneksel dondurma fuarına dönüşmesini temenni ediyorum'' dedi. 

Dernek Sekreteri Satılmış Akyüz konuşmasında: “Samsun’u dondurma üretiminde söz sahibi şehirlerden biri haline getirmek amacıyla bu ilk kez düzenlenen festivaldi. Kaliteli üretimleriyle markalaşan dondurma firması 1962 Balkaymak Dondurma sahibi İsmail Köse beye Bafra Dondurmasını Ankaralılarla buluşturduğu için ve festivale katkılarından dolayı huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 

İnsanların çoğu bu geleneksel etkinlikler sayesinde buluşuyor, birbiriyle görüşüyor, kaynaşıyor. Böylesi bir geleneği devam ettirmemiz ve yaşatmamız gerekiyor. Öyle yaşamamız gerekiyor. Esas olan kardeşliktir. Türk milletinin de içinde bu birlik, beraberlik ve dostluk her zaman vardır. Bu dostluğu burada çok sıcak bir şekilde hep beraber yaşıyoruz. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Bu kadar güzellikleri içerisinde barındıran bu gelenek büyüyerek devam ediyor. Bizim köklerimiz de misafirperverlik var, paylaşım var. Kardeşlik var. Bizim de amacımız birlik, beraberlik, paylaşmak, tanışmak, kaynaşmak olup birbirimize sahip çıkmaktır. Tabi amacımız bu kültürü insanlar birbiriyle kaynaşsın diye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu kültürün bugün bu hale gelmesinde emeği geçen bütün kardeşlerime bütün dostlara teşekkür ederim.’’dedi. 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Hemşeri dernekleri salgın döneminden sonra ciddi anlamda aktif bir rol almaya başladılar Burada da Bafra'nın dondurması meşhurdur böyle bir festivalde ve sizinle birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluktur. Biraz önce dondurmanın tadına da baktık. Gerçekten özel bir dondurma yemiş olduk. İnşallah bu dondurmayı Mamak'ta da görmek istiyoruz. Mamak'tan buraya geldik Belediye Başkanımızla da konuştuk biz sizi Mamak'ta ağırlamak istiyoruz dedik. Biz İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına sahip insanlarız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Dolayısıyla tüm geçmişteki geleneklerimizi göreneklerimize geleceğe taşımamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler Bu anlamda çok kıymetli. Bunların sayısının artmasını istiyoruz ve talep ediyoruz. 

Samsun'un çok özel değerleri var Bafra'nın çok özel değerler var. Sadece dondurması değil Biraz önce pideden bahsettiler tüm Anadolu’nun Türkiye'nin her köşesinin gerçekten güzel değerleri var. Bafra güzel zaten, Samsun güzel, Vezirköprü güzel, Samsunlular güzel. Biz de her zaman Mamak Belediyesi olarak sizlere hizmet ediyoruz. İki buçuk yıl oldu Belediye Başkanı seçildim. Gece gündüz mücadele veriyoruz. Bizim Mamak’ta da çok fazla güzel hemşerilerimiz var. Büyük bulvarlarımızdan biri Samsun yolu biliyorsunuz. Şarkılara türkülere konu olmuş Sonu Samsun'a çıkan bir yol. Dolayısıyla Samsun'un bizdeki karşılığı çok güzeldir. Samsunlara Mamak’ta Hizmet etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Mamak Belediyesi olarak yapabileceğimiz ne varsa başkanımızın ve sizlerin her zaman hizmetinizdeyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından festivale âşıklar atışması renk kattı. Âşık Selahattin Dündar ve Âşık Behram Aktemur arasında geçen atışma izleyenleri kahkahaya boğdu. Âşıkların atışmasına Hayran kalan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse âşıklarla özel olarak ilgilenip muhabbet etti. 

Program dağıtılan Bafra dondurması eşliğinde şairlerin eserleri ve âşıklar tarafından söylenen sazlı sözlü türkülerle devam etti. 

bafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-2.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-3.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-4.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-5.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-6.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-7.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-8.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-9.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-10.jpgbafralilar-ankarada-dondurma-festivali-duzenledi-11.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.