Bafralı Üniversite Öğrencisi Gül Türkmen'den Anlamlı Proje

Bafralı Üniversite Öğrencisi Gül Türkmen'den Anlamlı Proje

Sokak Hayvanlarının Daha İyi İmkânlarda Yaşaması İçin Uğraş Veriyor

A+A-

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Bafralı Gül Türkmen kendini sokak hayvanlarının daha iyi imkanlarda yaşaması için uğraş vermeye devam ediyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Bafralı Gül Türkmen ,’’Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olarak bu sene sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına yönelik ürünler tasarlayarak, sokak hayvanlarını daha iyi imkanlarda yaşaması için uğraşıyoruz. Samsun/Bafra ilçesinde üretime geçirdiğim kulübe ve beslenme ünitelerini parklarda konumlandırarak sokak hayvanları için olumlu yaşam koşulları yaratmaya çalışıyoruz. Proje kapsamında en temel hedefimiz üretime geçirdiğimiz ürünlerin, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmektir.

bafrali-universite-ogrencisi-gul-turkmenden-anlamli-proje.jpg

Bu çalışmam esnasında bana büyük destek sağlayan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a, Bafra Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Levent Gök ve ekibine, Bafra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Ziya Aliçeşme ve Bafra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibine, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü değerli hocalarım Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan, Dr. Öğr. Üyesi Murat Önder, Dr. Cemil Yavuz, Barış Gür’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Ayrıca bölümüm ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Endüstriyel Tasarım; işlev, biçim, değer ve kimlik kavramlarında bütünleşerek toplum, tüketici ve üreticiye yararlı olacak şekilde yaratıcı düşüncenin seri üretime evirilmesini sağlayan bir çalışma alanıdır. Bu program, öğrencilere meslek yaşamlarında yenilikçi, yararlı, güvenli, estetik açıdan uygun, sosyal ve kültürel değerlere duyarlı ürünleri tasarlayıp geliştirmeleri için gerekli eğitimi verir. Endüstriyel tasarım, toplumsal değerler sistemini, küresel etkileşmenin sonuçlarını, tüketici beklentilerini ele alır. Diğer taraftan ülke ve dünya ekonomisi ile birlikte oluşan eğilim analizi, tüketim kültürü, rekabet süreçleri gibi araştırmalar sonucu kazanılan bilgiyi tasarım sürecinde kullanır. Bu çerçevede temel ürün tasarımı proje bilgisi ve ürün tasarımı kültürü ile beraber, pazarlama, kurumsal kimlik, markayı temsil eden ürün stratejisinin belirlenmesi gibi konularda tasarımcının genel görüşünün genişletilmesi amaçlanır.

bafrali-universite-ogrencisi-gul-turkmenden-anlamli-proje-001.jpg

Misyon: Bölümümüzün misyonu uluslararası düzeyde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vererek, sanayi ve araştırma kurumlarında öncelikle araştırma-geliştirme, tasarım, üretim ve uygulama çalışmalarında başarı ile görev alabilecek, yaratıcı, değişime ve kendini geliştirmeye açık, endüstri ilişkilerine yatkın, disiplinle arası etkileşime ve ekip çalışmasını ön plana çıkaran, ekonomik, sosyal, kültürel, endüstriyel ve teknolojik gelişime hâkim, mesleki etik bilincine ve sorumluğuna sahip “Endüstriyel Tasarımcılar” yetiştirmek; ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi ve teknoloji üretimi sağlayan araştırmalarda yer alarak, ulusal sanayinin problemlerine çözümler üretmek bu sayede uzman kişilerin yetişmesini sağlayarak ülke gereksinimlerine katkıda bulunmaktır. Programın eğitsel odağı, teknik beceri ile sanatsal yaratıcılığı buluşturmaya yöneliktir. Buna karşın, bölümün eğitim programları, profesyonel standartlar düzeyinde bir tasarım formasyonu vermek amacıyla öğrencilerin tek tek ilgi alanlarına yönelik olarak tasarlanmıştır. Burada amaç, öğrencilere temel sanat kültürü ve tasarım formasyonu vermek; sanatsal yaratıcılıkta, hangi nedenlerin hangi etkilere hangi düzeyde hangi araçlarla yol açtığını kavramak ve tasarımsal yaratıcılığı geliştirmektir.

bafrali-universite-ogrencisi-gul-turkmenden-anlamli-proje-002.jpg

Vizyon: Bölümümüzün vizyonu ise, endüstriyel tasarım eğitimi ve araştırmaları üzerine lider kurum olarak uluslararası düzeyde nitelikli öğrenciler yetiştirmektir. ’diyerek sözlerini tamamladı.

Derleyen : Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum