BAFRALI SPORCU TARİHİ LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜNÜ TAMAMLADI

BAFRALI SPORCU TARİHİ LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜNÜ TAMAMLADI

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen 4 günlük Likya Yolu Yürüyüşüne Türkiye’nin değişik illerinden ve kulüplerinden gelen toplam 85 sporcu katıldı.

A+A-

26 Nisan 2018 Perşembe günü Fethiye şehir merkezinde Fethiye Kaymakamı ve Fethiye Belediye Başkanının da katıldıkları bir açılış töreni düzenlendi. Bu törenin ardından sporcular araçlarla tarihi Likya Yolu’nun başlangıç noktasına taşındı. Burada 5 gruba ayrılan sporcular grup liderlerinin rehberliğinde yürüyüşe başladılar. Düzenli ve disiplinli bir şekilde yapılan yürüyüşte;

1. gün: Fethiye – Faralya arası 18 km

2. gün: Faralya – Kabak Koyu arası 9 km

3. gün: Kabak Koyu – Ge Mahallesi arası 23 km

4. gün: Ge Mahallesi – Gavurağılı arası 14 km

olmak üzere toplam 64 km yüründü.

Daha sonra araçlarla Karadere’ye geçildi ve burada yapılan kapanış töreninde sporculara Katılım Belgeleri verildi. Birlikte yenilen yemeğin ardından Fethiye’ye dönüldü.

Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü-ANADAK lisansı ile yürüyüşe katılan Bafralı Dağcı Şükrü Gün 64 km lik 4 günlük parkuru Türkiye’nin farklı kulüplerinden gelen dağcı sporcularla birlikte başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şükrü Gün “ Tarihi likya yolunda Türkiye’nin farklı illerinden ve farklı dağcılık kulüplerinden gelen elit 85 sporcu ile birlikte Türkiye’mizin cennet köşelerinden birinde yürümek büyük keyifti. Bu faaliyetin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’ya ve Yıldırım Bayazıt Umurtağ’ın şahsında Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü sporcularına ve birlikte 4 günümüzü paylaştığımız tüm sporcu arkadaşlarımıza  çok teşekkür ediyoruz. Yürüyüşe katılan sporcu arkadaşlarımızı 25-29 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak olan “2. Kapıkayafest Uluslararası Spor ve Kültür Festivaline “davet ettim. 2015 te basılan Bafra İkiztepe-Nerik Kültür Yolları kitabındaki 21 yürüyüş parkurunun yakın gelecekte benzer etkinliklerle yürüneceğine inanıyorum. Bu yıl ikincisi yapılacak olan Kapıkayafest Uluslararası Spor ve Kültür Festivalinin de Kızılırmak Vadisi boyunca; spor turizminin gelişimine katkı vereceğine inanıyorum. Herkesi doğanın içinde olmaya,birçok farklı sporu birlikte görebilecekleri ve katılabilecekleri festivalimize davet ediyorum. Sloganımız “seyirci olma !, içinde ol! “ dedi.

Şükrü Gün

Kapıkayafest Uluslararası Spor ve Kültür Festivali

Dağcılık ve Doğa Sporları Komite Başkanı

GSM:0555 255 43 24

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum