Bafralı Muhtarlar Ankara’ya Hizmet Binası Temel Atma Törenine Gittiler

Bafralı Muhtarlar Ankara’ya Hizmet Binası Temel Atma Törenine Gittiler

Bafralı muhtarlar Ankara’da yapılacak olan bir dizi açılış ve temel atma töreni için Ankara’ya gittiler.

A+A-

Bafralı muhtarlar Ankara’da yapılacak olan bir dizi açılış ve temel atma töreni için Ankara’ya gittiler.
Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı, Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç ,İçişleri Bakanlığının daveti üzerine bu sabah 04.30’da Bafra Yeni Kent Meydanı önünde 2 otobüs ve 90 mahalle muhtarları ile birlikte Ankara’ya muhtarlar hizmet binası temel atma töreni ve muhtarlar evinin açılışı için yola çıktılar.
Konu hakkında Bafra55.net habere açıklamada bulunan Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı, Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç,’’ 19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19  Ekim gününün hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.Bu vesileyle yerel yönetimin temel yapı taşlarından biri olan muhtarlarımızın 19 Ekim Dünya Muhtarlar Günü kutlu olsun.
19 Ekim'i Muhtarlar Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimize teşekkür ederim. Bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten muhtarlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu günü bizlere muhtarlar günü olarak hediye eden Ankara’da muhtar evini açan ve bu günde 100 muhtar hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirecek olan başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, gazi meclisimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. 
Bizlerde İçişleri Bakanlığımızın davetlisi olarak bu sabah 04.30’da Bafra’yı temsilen 2 otobüs ve 90 muhtar arkadaşlarımız ile birlikte Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz. 
Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır.
 
Muhtarlık, fedakârlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olur. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler.
 Tüm muhtar arkadaşlarımın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor ve arkadaşlarıma başarılar diliyorum.’’dedi.

1-20221019091156.jpg2-20221019091156.jpg3-926.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.