Bafralı Makina Mühendisi Türkiye Gündeminde

Bafralı Makina Mühendisi Türkiye Gündeminde

Acil Kanlar Yerli Drone ‘Hızır’ İle Taşınacak

A+A-

Erzurum'da iki doktor ve bir mühendis bir araya gelerek sağlık hizmetinde kullanılmak üzere "Hızır" adını verdikleri yerli drone üretti.

Erzurum'da iki doktor ve bir mühendis bir araya gelerek sağlık hizmetinde kullanılmak üzere "Hızır" adını verdikleri yerli drone üretti. Acil kanlar yerli drone "Hızır" ile taşınacak.

 

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı-Kan Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Can Özlü, Makine Mühendisi İHA Operatörü Hilmi Sefa Yangal ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı AO CMF Üyesi Uzm. Dr. Sami Engin Muz, sağlık hizmetinde kullanılmak üzere Türkiye'nin ilk yerli yük taşıyabilen drone'unu üretti. Üretilen drone bugün helikopter pistinde basına tanıtıldı.

 

"'Hızır" ile geleceğe hazır bir Türkiye" için yola çıktıklarını ifade eden Uzm. Dr. Can Özlü, "Fikir süreci yıllar öncesine dayanmasına karşın kısıtlı imkanlarla bugün projemiz Hızır'ı hayata geçirmiş bulunmaktayız. "Hızır her daim hazır" sloganı ile yola çıkıp acil ihtiyaç durumunda her türlü hava muhalefeti ve olumsuz koşulun üstesinden gelebilecek donanımda olması yani Hızır (A.S.) gibi yetişmesi Hızır'dan en büyük beklentimizdi. Amacımız acil kan ihtiyacı varlığında ihtiyaç sahiplerine kanın ulaştırılmasındaki aksaklıkların önüne geçmek ve halkımıza sağlık alanında dünyada öncü olabilecek bir teknolojiyi bayrağımızla dalgalandırarak bu gururu yaşatmaktı. Dış güçlerin ülkemizde oluşturmaya çalıştığı ekonomik dalgalanma ve krizi her şerde bir hayır vardır diyerek millileşme sürecinin ateşleyicisi olarak görüyoruz. Bu bağlamda başta odak noktamız sağlık olmak üzere birçok alanda dışarıya bağımlılıktan kurtulup gerek maddi, gerekse manevi milli kaynaklarımızla beslenip bu projeyi hayata geçirmek bizim için en önemli motivasyon kaynağı oldu" dedi.

 

whatsapp-image-2018-12-22-at-14.19.27.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum