BAFRALI İŞADAMI HELİM KURT’TAN EĞİTİME ANLAMLI BAĞIŞ

BAFRALI İŞADAMI HELİM KURT’TAN EĞİTİME ANLAMLI BAĞIŞ

Samsun’un Bafra ilçesi Darboğaz Mahallesinde doğup uzun yıllar önce

A+A-

 İstanbul’a giden çalışması ve sivil toplum örgütleriyle yaptığı istişareler ile takdir gören örnek işadamı ERSA İnşaat YönetimSamsun’un Bafra ilçesi Darboğaz Mahallesinde doğup uzun yıllar önce İstanbul’a giden çalışması ve sivil toplum örgütleriyle yaptığı istişareler ile takdir gören örnek işadamı ERSA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Helim Kurt yine örnek bir hareketle eğitime anlamlı bağışta bulundu. Kurulu Başkanı Helim Kurt yine örnek bir hareketle eğitime anlamlı bağışta bulundu.

Bu bağış içinde Bafra Kaymakamlığında bir protokol imza töreni yapıldı.

İmza törenine Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, bağışçı ERSA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Helim Kurt, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı katıldı.

İmzadan sonra bir açıklama yapan bağışçı ERSA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Helim Kurt,’’Ben yıllar önce doğduğum yer olan Bafra’dan İstanbul’a gittim. Bugüne kadar yaptığım çalışmalarda hep örnek olmaya çalıştım. Sivil Toplum Örgütlerinde ve iş cemiyetlerinde çeşitli görevler aldım. Her görevimde de başarılı olduğuma inanıyorum. İnsanların doğduğu toprakları unutması imkansızdır. Bende doğduğum ve her zaman gurur duyduğum Samsun’umuza, Bafra’mıza ve Bölgemize her zaman bir şeyler yapabilmenin heyecanını yaşadım. Bunun içinde her zaman saygı, sevgi duyduğum büyüklerim annem Şadiye Kurt- babam Kerim Kurt’un adını sonsuza kadar yaşatmak için eğitime katkıda bulunmak istedim.

Bafra ilçesinde bağlı Osmanbeyli Mahallesinde Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine  2 katlı ek bina yapımını üstlenerek ,okul  4 derslik olup bunun içerisinde yemekhanesi, çok amaçlı salonu ve kalorifer dairesi ile destek vererek bağışlama kararı aldım.

Bu okulda 14-22 yaşları arası orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrenciler okuyor ve okuyacak. Ve bu ek binanın ismi de Osmanbeyli Şehit Mustafa Pilan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Şadiye-Kerim Kurt Ek Binası olacaktır. ’’dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan,’’ En iyi, en hayırlı yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım ise ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bunun için de eğitim en iyi ve hayırlı yatırım eğitim diyoruz.

Eğitime Bafra’da büyük katkı yapan Bafralı hemşerimiz örnek işadamı ERSA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Helim Kurt’a Bafralılar adına teşekkür ediyoruz. ’’diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.