BAFRA’DA'İKİZTEPE LİRİK ROTASINI OLUSTURACAĞIZ

BAFRA’DA'İKİZTEPE LİRİK ROTASINI OLUSTURACAĞIZ

Bafra’da, Bafra Kalkınma Planı çerçevesinde yapılması planlanan Kültür Rotası Projesi kapsamında bilgilendirme konferansı düzenlendi.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Kültür Rotaları Uzmanı Ersin Demirel, “Bafra Belediyesi ve Turizm Derneği’nin oluşturduğu İkiztepe Lirik rotasını oluşturmak için Turizm Bakanlığı tarafından yönlendirildim” dedi.
 
‘BAFRA’NIN BÜTÜN TURİZM DEĞERLERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’
İkiztepe ile Vezirköprü sınırlarındaki Oymaağaç arasında bir kültür yolu oluşturmak ve kırsal kalkınmayı, sürdürülebilir bir eko turizmi hayata geçirmek üzere yola çıktıklarını vurgulayan, Kültür Rotaları Uzmanı Ersin Demirel, “Bu projeyi hayata geçirmek için çalışmamızı sunduruyoruz ve bu proje içerisinde yürüyüş rotaları, bisiklet rotaları, manzaralı araç rotaları olacak ama onun ötesinde Bafra’nın bütün turizm değerlerinin de İkiztepe Nerik kültür yoluna da eklemleyerek bir kültür kitabı oluşturmak ve Bafra’da turizmi canlandırmak istiyoruz”  dedi.
 
‘BAFRA’MIZI TURİZM DEĞERLERİ İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ’
Bafra için seçtiğimiz 5 ana hedeften biri olan Turizm için yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini hatırlatan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,” 2017 yılına kadar Bafra’mızda 12 Turizm projesi hayata geçecek. Bizim bir önemli çalışmamızın ana konusu ise şudur. Önce Bafralı vatandaşlarımız sonra Samsun ve ilçelerimiz de yaşayan vatandaşlarımızı Bafra’mızı turizm değerleri ile buluşturmak istiyoruz. Bu konuda turlar düzenleyeceğiz. Son olarak Bafra müzemizin tanıtım çalışmalarına katk.ı yaptık. Bunun çok güzel olumlu sonuçlarını aldık” diye konuştu
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.