Bafra’da yetişen karnabahar yurtdışına ihracat ediliyor

Samsun’un Bafra ilçesinde kışlık sebzelerin son dönemlerini yaşadığımız son aylarda günde 200 ton ile karnabahar Türkiye şampiyonu.

A+A-

Güneş Ticaret sahiplerinden Erhan Akbulut bafra55.net muhabirimize açıklamalarda bulunarak günde 200 ton karnabahar sevkiyatı ile hem Türkiye’ye hem de Yurtdışına ihracat yapıyoruz” dedi.

bafrada-yetisen-karnabahar-yurtdisina-ihracat-ediliyor.JPG


BAFRA HER YIL ÖN PLANA ÇIKIYOR

 

Bafra’da karnabahar hasadında güzel sevkiyat var diyen Akbulut şu şekilde devam etti, “Antalya, Mersin, Adana, Ankara, İstanbul İzmir bölgesi yurtdışında ise Pırasayla beraber Almanya, Polanya, Bulgaristan’a sevkiyatlar yapmaktayız. Türkiye’de ovamızın en uzun kış sezonuna sahip olmasıyla birlikte Mersin ve İzmir tarafında ki üretimin bitmesiyle birlikte Bafra bu zamanlarda en yıl ön plana çıkıyor.

bafrada-yetisen-karnabahar-yurtdisina-ihracat-ediliyor-001.JPG

 

YURTDIŞINDAN GÜZEL TALEP VAR

 

Yurtdışından gelen talep doğrultusunda hem komisyoncu hem de köylü çok memnun. Bu sevkiyatlar sayesinde Bafra’nın ismini Dünya’nın belirli bölgelerde duyurmaya çalışıyoruz. Pırasayla beraber günde 200 ton Bafra’dan yurtdışına sevkiyat yapılıyor Yurtdışına sevkiyat olmasaydı yurtiçinde ki fiyatlar bu kadar yüksek olmaya bilirdi. İhracattan dolayı şuan da fiyatlarımız gayet güzel.

bafrada-yetisen-karnabahar-yurtdisina-ihracat-ediliyor-001.JPG

 

İÇ PİYASASYLA DIŞ PİYASA ARASINDA FARK VAR

 

 Dış piyasa da ürünün standartlara göre gönderilmesinden dolayı iç piyasaya göre fiyatların değişik olduğunu da belirten Akbulut şunları söyledi. Dış piyasa da ürünler 6’şarlı sele şeklinde koyuluyor buda ürünün seçilmesine sebep oluyor. Ama bu iç piyasa da böyle değil. İç piyasa da ürünün büyüklüğü ve küçüklüğü fark etmiyor buda yurtiçi ve yurtdışı fiyatlarını ister istemez etkiliyor” dedi.

bafrada-yetisen-karnabahar-yurtdisina-ihracat-ediliyor-002.JPG

 

KARNABAHAR FİYATI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

 

Karbahar’ın 2 liradan satışa sunulduğunun altını çizen komisyoncu yurtdışı sevkiyatları ile birlikte bu fiyatın şuan 2.5 liraya yükseldiğini söyledi. Karnabahar’ın hasadının diğer ürünlere göre daha uzun olduğunu da aktaran Akbulut ilerleyen günlerde karnabahar fiyatları daha da yükseleceğini söyledi.

HABER / EMRE ŞAHİNOL

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.