Bafra'da Yaşlı Ve Ameliyatlı Vatandaşların Oy Çilesi

Bafra'da Yaşlı Ve Ameliyatlı Vatandaşların Oy Çilesi

Bafra'da, sandık başına giden yaşlı ve engelli vatandaşlar okullardaki fiziki şartların yetersizliğinden dolayı güçlükle oy kullandı.

A+A-

1 Kasım seçimleri için sandık başına koşan vatandaşlar bazı okullarda engelli rampası ve asansörü olmadığı için oy kullanmakta güçlük çekti. Bafra Anadolu Lisesi’ne eşi ile birlikte gelen Aslı Yılmaz, eşine oy kullandırabilmek için saatlerce uğraştı.

Veteriner olan eşi Metin Yılmaz’ın ayağından ameliyat olması nedeniyle yürüyemediğini, okulun merdivenlerinde de engelli rampası ve asansörü bulunmadığı için çıkaramadığını bu nedenle de görevlilerden eşini 3. kata çıkartmaları için yardım istediğini söyledi.

Hiç kimseden yardım alamayan Asli Yılmaz, kendi oyunu kullandıktan sonra eşine oy kullandıramadan eve götürmek zorunda kaldı. Daha sonra tekrar eşini oy kullandırmak için Anadolu Lisesi’ne getiren Aslı Yılmaz, burada duyarlı vatandaşların yardımı ile 44 basamaklı merdivenlerden güçlüklerle çıkartılarak 2. katta bulunan 1210 numaralı sandıkta oyunu kullandırabildi.
Engelli asansörü olmadığı için oy kullanacağı 3. kata merdivenlerden duyarlı vatandaşların yardımıyla güçlükle çıkarılan veteriner hekim Metin Yılmaz, kendisine yardım eden gençlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.