Bafra'da Tütün Kırma Sezonu Başladı

Bafra'da Tütün Kırma Sezonu Başladı

Samsun'un Bafra Ovasında  28 bin dekar alana dikilen tütün hasad edilmeye başlandı.

A+A-

Bafra tütün üreticisi Mustafa Kocabaş, 46 yıldır tütün ektiğini  devletin verdiği imkanlar dahilinde devam ettireceğini söyledi.  Girdilerin masrafları fazla, işçiyle bu işi yaptığında sana para bırakmıyor.  Eşimle ikimiziz benim 4 tane çocuğum var bir tanesi yanımda değil, 53 yaşında bir adamım bu şekilde daha ne kadar devam edebilirim bilmiyorum" dedi.

samsunun-bafra-ovasinda-28-bin-dekar-alana-dikilen-tutun-hasadi-edilmeye-baslandi.JPG

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise bafra55.net Muhabirine yaptığı açıklama da, "Ekilen tütünler bu aylarda olmaya başladı ve tütün kırma sezonu başladı. Geçen yıl  2 bin 300 aile 30 bin dekar alana diktiği tütünü bu yıl bin 800 aile ile 28 bin dekar alana dikildi.  Tütün Devlet tarafından tarım ürünü olmadığı için çok bi destek alamıyor alamadığı içinde tütün üreticileri özel sektörlerin eline bırakıldı. Tütün diken ailelerin her yıl  % 15 kayıp verildiklerini anlatarak ileriki yıllarda tütün dikecek aile kalmayacak dedi.

mg-9944-800x533.JPG

Bu yıl ve geçtiğimiz yıl 25 liradan açıklanan  tütünler  18 liradan satıldı. bu yılda 25 liradan alınmasına kesin gözüyle bakılmasına rağmen yine 18 liraya kadar düşeceğe benziyor.

image2-800x450-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.