Bafra'da Tütün İndirme Kuraları Çekildi

Bafra'da Tütün İndirme Kuraları Çekildi

Bafra ilçesinde 97 mahallede yapılan tütün üretiminde, çiftçilerin ürün teslimini düzenli olarak yapabilmeleri için tütün indirme kuraları Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

A+A-

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, tütünün bir tarım ürünü olduğunu ve tarıma verilen desteklerin tütüne de verilmesini istediklerini söyledi.

Tütün denince akıllara Bafra'nın geldiğini işaret ederek, "Türkiye'de en kaliteli tütün Bafra'da yetişiyor, Bafra2da ki tütünün kalitesi hiç bir şehirde yok" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Bafra'da tütün üretiminde azalma olduğunu dile getirdi:

Alternatiflerin çoğalmasıyla beraber ovamızda tütün ekenler, tütün yetiştirenler çeşitli alternatifleri değerlendirmiştir. Çeltik üretiminden tutunda kışlık sebze üretimine kadar bir çok ürünü ekerek daha çok kazandığını düşünerek tütün üretimini bırakmıştır. 20 yıl önceki tütün ekiminin olmadığını da dile getiren Kılıç, bunun sebebinin oluşan fiyat dengesinin olmadığını köyden şehre de göçün etkisi olmuştur. Bu yıl tütünün fiyatı 25 lira bu fiyat 30 lira da olsa tütünü üretmeyecek aileler var çünkü onlar artık şehre yerleşmişlerdir. Ama şu hala bir gerçek ki geçen yıllara rağmen en kaliteli tütün hala Bafra'mızda ekiliyor dedi.

Konuşmaların ardından tütün indirme kuraları çekildi.

mg-0760-800x533.JPGmg-0772-800x533.JPGmg-0789-800x533.JPGimg-0756-800x533.JPGmg-0749-800x533.JPG

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.