Bafra'da Toki Konutu Yapılacak mı?

Bafra'da Toki Konutu Yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk evim, ilk işyerim projesi kapsamında 81 il ve tüm ilçelerde 2028’e kadar 500 Bin sosyal konut, 250 Bin arsa, 50 Bin işyeri yapılacağını söyleyerek müjde üstüne müjdeleri sıraladı. List

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk evim, ilk işyerim projesi kapsamında 81 il ve tüm ilçelerde 2028’e kadar 500 Bin sosyal konut, 250 Bin arsa, 50 Bin işyeri yapılacağını söyleyerek müjde üstüne müjdeleri sıraladı. 
Açıklanan İl ve İlçeler arasında Bafra ilçesinin olmayışı Bafralılar tarafından tepki ile karşılandı.
Bu tepkilerin büyümesi üzerine ivedi olarak Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı bir açıklama yaptı.
Vekil Kırcalı yaptığı açıklamada,’’ Yüzyılın projesi olarak adlandırılan ilk evim, ilk işyerim projesi kapsamında Bafra ilçemizin adını geçmemesi ziyadesiyle beni de çok etkiledi. Dün  gün boyu başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile önemli görüşmeler yaptım. Görüşmeler sonrasında Sayın Bakanımızdan Bafra’mıza 500 sosyal konut sözünü aldım. Hayırlı olsun.’’dedi.
Bu açıklamanın ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu ise ,’’Bafra’ya Müjde Var’’ açıklamasında bulundu.
AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Havza, Kavak, Çarşamba, 19 Mayıs ve İlkadım ilçesi ile merkez ilçelerde sosyal konut yapılacağını açıklayarak, Bafra'ya yakın zamanda sosyal konut yapılacağı müjdesini verdi.
Başkan Aksu,’’Yaptığımız görüşmeler sonucunda yakın zamanda Bafra ilçemize de sosyal konut projesi ile ilgili bir müjde açıklanacak." dedi.
Vatandaşlar ise ne yapacağını bilemediğinden yerel kişilerden, yerel başkanlardan açıklama gelmediğinden şaşkınlık içinde gelişmeleri izlemek zorunda kalıyorlar.

Bafra'dan konut için müracat eden vatandaşların konuta müracat yeri olarak 19 Mayıs ilçesi çıkmakta. İddalara göre şayet Toki binaları yapılır ise de Stadyum yanında olacağı söylenileri yayıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.