BAFRA’DA SİNEKSİZ BİR YAZA MERHABA PROJESİ

BAFRA’DA SİNEKSİZ BİR YAZA MERHABA PROJESİ

Kaymakam Halis Arslan’ın Başkanlığında ilçe umumi hıfzıssıhha toplantısı yapıldı.

A+A-

Toplantıya Kaymakam Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, İlçe Sağlık Müdürü  Dr. Aytaç Akın, Toplum Sağlık Merkezi Başkanı  Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tuncel, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, İlçe Tarım Müdürü Vekili Özkan Ünal, Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğünden Mahmut Ateş,  Eczacılar Odası Temsilcisi Osman Balakçı, Çevre Sağlık Teknisyeni Abdullah Doğan ve Güneş ilaçlama firması katıldı.

Toplantıda Bafra’da yürütülmekte olan sivrisinekle mücadele hakkında güneş ilaçlama bir brifing sundu.

 Bafra kent merkezinde sivrisinek larva mücadelesini etkin ve bilimsel metotlarla uygulayarak vektör ve zararların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması, bu gibi vektörlerden bulaşabilecek hastalıkların yayılmasının önlenmesi için bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleriyle çevre ve toplum sağlığının korunması, zararlı popülasyonlarının teşhis edilmesi ve popülasyon dağılımlarının belirlenmesi, zararlı popülasyon yoğunlukları ve yoğunluktaki dalgalanmaların tespiti amaçlanmaktadır.

Bafra mücavir alan sınırları ve çeltik ekim alanlarında yapılan sivrisinekle larva mücadelesi amaçlı zararlılarının üreme, dinlenme, beslenme ve yaşama alanlarında mücadeleyi kapsamaktadır. Bu proje kapsamında merkezde 21 mahalle ve çeltik ekimi yapılan 34 mahallede çalışmaların 1. Etabı sona ermiştir.

Açıklamalarda bulunan Kaymakam Halis Arslan; Bafra’da sineksiz bir yaz geçirmeyi hedefliyoruz. 4 ay önce geniş çaplı bir toplantı yaparak bu projemizin startını vermiştik .Bu arada proje içerisinde bulunan ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İlçe merkezinde 21 mahallede ve çeltik ekimi yapılan 34 mahallede 1. Etap çalışmalar sonlandırılmıştır. Bu çalışmalar şehrin tüm atık su ve kanalizasyon sistemi, park vb. alanlardaki tüm süs havuzları ve bağlantıları, bina zeminlerinde toplanan sular ve bahçelerdeki kuyular, yıkımı yapılacak binalarda toplanmış sular, Kızılırmak kenarı su birikintileri ve Kızılırmak kanal bağlantılarında sinekle mücadele yapılmıştır. Ayrıca bu proje Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından da desteklenmektedir dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.