BAFRA’DA SEMPOZYUM HAZIRLIĞI

BAFRA’DA SEMPOZYUM HAZIRLIĞI

Samsun’un Bafra ilçesinde “Potansiyellerinden Hedeflerine Bafra Sempozyumu” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Bafra Öğretmenevi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatifi üyeleri katıldı. Toplantıda Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra’mızın tarihinden, coğrafyasından ve kültüründen gelen bu potansiyellerinin değerlendirip, yeni hedeflerinin belirlenmesi amacıyla bir sempozyum, bir bilgi şöleni yapıyoruz. Bafra Kaymakamlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim üyelerinin desteklediği, ‘Potansiyellerinden Hedeflerine Bafra Sempozyumu’na Bafra Belediyesi olarak ev sahipliği yapacağız. Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatifi ile birlikte düzenleme kurulu olarak yaklaşık bir yıldır hazırlıklarını yürütmekteyiz. 21-22 Nisan tarihlerinde, iki gün boyunca beş oturum yapılacak. Toplam 26 bilim adamı ve konuşmacı görüşlerini sunacaklar. Açılış konferansını Sempozyum Onursal Başkanı Sayın Prof. Dr. Hikmet Sami Türk yapacak” dedi.

Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatif sempozyum yürütücüsü Eczacı Yavuz Kabaoğlu yaptığı konuşmada, “İstanbul, Ankara, İzmir’de bulunan ve oradaki Bafralılar derneklerinde ve sosyal faaliyetlerinde bulunan büyüklerimizi, iş adamlarımızı bu toplantıda konuşturarak ve onlarla birlikte gelen misafirlerimizle birlikte pazar gününü güzel bir Bafra günü olarak geçirmeyi planladık. İlk gün dört oturumumuz var bunlardan biri tarih oturumu, ikincisi coğrafya ve turizm, üçüncü oturumumuz tarım ve ekonomi, dördüncü oturum kentleşme ve yeşil alanlar ve bölgesel kalkınma. İlk yapıldığı için sempozyumların genelinde olan çok detay konulara giremedik. Bundan sonraki toplantılarda, sempozyumlarda çok daha detay, çok daha özel bilimsel çalışmalara yer verilecek. Bafra’nın gerek fiziki, gerek beşeri coğrafyasına ve tarihi geçmişine bir bakış, bir tekrar niteliğinde olacak ama önemli bilmediğimiz bizim fark etmediğimiz bir çok kunda bilim adamı tarafından bize aktarılacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatif üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan ise, “Sempozyumun akademik ayağıyla daha fazla ilgiliyim. Biz Bafra’mıza ve Bafra Belediye Başkanımıza, onun yaptığı çalışmalara yeni bakış açıları ve yeni yaklaşım amacıyla, destek ve yardımcı olmak amacıyla böyle bir sempozyumu düzeliyoruz” şeklinde konuştu.
21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenecek sempozyumun açılış konferansını Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk verecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.