Bafra'da Regaip Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

Samsun’un Bafra ilçesinde Regaip Kandili münasebetiyle yeniden restore edilerek hizmete açılan Çarşı  Camii’nde Bafra İlçe Müftülüğü tarafından kandil programı düzenlendi.

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde Regaip Kandili münasebetiyle yeniden restore edilerek hizmete açılan Çarşı  Camii’nde Bafra İlçe Müftülüğü tarafından kandil programı düzenlendi.

Maneviyatın zirveye ulaştığı Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili münasebetiyle Bafra'da Çarşı Camii’nde Bafra ilçe müftülüğü tarafından kandil programında geceyi dualarla ihya etmek isteyen vatandaşlar, Camilere akın ettiler.
Bafra İlçe Müftülüğü Din Görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlahiler, Kasideler, Mevlid-i Şerif okunup Salavatlar getirildi, dualar edildi. 
Kandilin önemine binaen kısa bir konuşma yapan Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar; “Allah’a rağbetin olması gereken bir geceyi idrak ediyoruz. Onun için de Regaip denmiştir. Allah’a yönelmek, Allah’a teslim olmak. Rabbimizin rızasına ermek için gayret sarf etmek. Allah’ın birer kulu olarak, Cenab-ı Hakkın nimetleriyle donattığı, bin bir çeşit lütfuyla bize ihsan buyurduğu kul olarak Rabbimize şükretmek, hamdetmek, bütün çirkefliklerden, sıkıntılardan, kötülüklerden, günahlardan arınmak için bol bol tövbe etmemiz gereken zaman dilimleridir bu geceler. Rabbim bu geceyi idrak etmeyi bize nasip etsin.” dedi.
Bafra Vaizi Ahmet Güvenler’in duasından sonra Bafra İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Abdulkadir Kılıç yatsı namazını kıldırarak dua ettirdi.
Regaip Kandili programına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkan Yardımcıları Şaban Hüryaşar,  Ahmet Tokgöz, Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri, Siyasi arti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafra'da Regaip Kandili Çoşku İle İdrak Edildi

Bafra'da Regaip Kandili Çoşku İle İdrak Edildi

Bafra'da Regaip Kandili yeni restore edilen Çarşı camiinde çoşku ile idrak edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.