Bafra'da Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Kutlandı

Bafra'da Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Kutlandı

Bafra Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "21-26 Mart Orman Haftası ve Ağaç Bayramı" dolayısıyla düzenlenen etkinlik, Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Programa Kaymakam Ali Katırcı, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bafra Delta Koleji öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Okul Müdürü Yıldıray Baş tarafından açılış konuşmasının ardından Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, 21 Mart Dünya Orman Günü hakkında açıklamalarda bulundu.
Kaymakam Ali Katırcı yaptığı konuşmada, “Bir ağacın 40 insanın ürettiği karbondioksiti tüketecek, 70-80 insana yetecek kadar oksijen üretmesi doğal denge içerisinde bizim ağaca nasıl bakmamız gerektiğini gösteren çok düşündürücü bir cümle. Ağacı bizim gibi 80 insana fayda sağlayan bu doğa içerisinde bir birey olarak görmemiz gerekir. Çevrelerine ağaç sevgisini ve ağacın korunması yönünde öğrencilerimizi birer gönüllü elçi olmasını istiyoruz. Siz geleceğe nasıl bakarsanız, nasıl yetişirseniz sizden sonraki nesillerde aynı şekilde yetişecek. Ormana, ağaca, yeşile duyarlı bir insan topluluğu yetiştirdiğimizde, bizden sonraki nesiller de aynı konuları devralıp aynı hassasiyette takip edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Bafra genelinde düzenlenen “Orman Sevgisi” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından okul bahçesine ağaç dikimi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.