BAFRA’DA MEHTERLİ KERMES AÇILIŞI

BAFRA’DA MEHTERLİ KERMES AÇILIŞI

Bafra'da yatılı Kur'an kursları ve yurtlarına gelir getirmek amacıyla hazırlanan kermesin 13.’sü törenle açıldı.

A+A-

100. Yıl Bulvarı Güven Sokak'ta Fatih Öğrenci Yurdu yanında kurulan kermesten elde edilecek gelir Altınyaprak, İrşadiye, Mevlana, Fatih ve Bafra Merkez Kur'an Kursları ve yurtlarına harcanacak. Mehter takımının gösterileriyle başlayan kermesin açılışında açık arttırmaya satılan deveyi 12 bin liraya gelen Yaşar Masat, kermes ağası oldu.
Kermes açılışında Bafra Fatih Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelebi yaptığı konuşmada vakıfların ve yardımlaşmanın önemini vurguladı. 
Dünya ve ahretin bir sınav olduğunu ifade eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de yaptığı konuşmada, “Dünyaya mücadele için geldik, intihan için geldik. Dinimizde de en önemli şey başkaları için yaşamaktır. Başkalarına hizmet etmektir. En zor olanı da budur. Malını, parasını bir yerlere vermek işi zenginlikle de alakalı değil, bir gönül meselesi, bir inanç meselesi. Günümüz Türkiye’sinde gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme adına dernekler, cemiyetler çalışıyor. Bugün de böyle bir kermesin açılışını yapıyoruz” dedi.
Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş’in duasından sonra kermesin açılış kurdelesi kesildi. Kermes 20 gün açık kalacak.
Kermesin açılışına ayrıca AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları, daire müdürleri ile çok sayıda hayırsever katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.