BAFRA'DA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

BAFRA'DA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

Bafra'da “48. Kütüphaneler Haftası” dolayısıyla Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi'nde etkinlik düzenlendi.

A+A-

etkinliğe Kaymakam Ali Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Vergi Dairesi Müdürü Kenan Demirkök, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, bilginin çok önemli olduğunu ve okuma merakının günümüzde artması gerektiğini söyledi. Katırcı, “Daha çok kitap okumaya özen gösterilmesini istiyorum. Kitap okuma alışkanlığı bambaşka bir şey. Genç nesilleri erken yaşta kitap okumaya alıştırırsanız onların hayatta başarılı olma şansları daha yüksek. Kitap okuma alışkanlığını edinemiyorsak, hayatta da kitapla barışık bir hayatımız olmuyor. İnsan oğlu kendi kültürünü, kendi varlığını, kendi geleceğini kurarken mutlaka kitapların üzerinde durmak zorunda, yoksa kulaktan dolma bilgiler, başkalarının hazmetmeden bize verdikleri ham bilgiler bizim çok işimize yaramıyor. Dolayısıyla önce kendimiz okumalıyız, kendimiz görmeliyiz, kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi kendimiz oluşturmalıyız” dedi.
Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Kaya ise, “Sanayi toplumu, bilgi ve iletişim teknolojilerinde sağlanan gelişmelerin etkisiyle yerini bilgi toplumuna bıraktı. Bilgiyi üreten ve kullanan bükleler üstün duruma yükseldiler. Küreselleşen dünyada artık ülkelerin gelişmişlik oranları ve göstergeleri arasında kültürel yatırımlar ve sosyokültürel yaşam önemli bir yere sahip olmaya başladı. Bu alanda gelişmiş ülkeler, 'üst kültür veya yüksek kültür' gibi payeleri alabilmekte, sanat, edebiyat ve yazılı kültüre ait tüm birikimleri halk kütüphaneleri vasıtasıyla, koruma altına aldıkları gibi bu ürünler tüm teknolojik imkanları kullanarak halkın hizmetine sunabilmektedirler. Ülkemiz halk kütüphanelerinde son dönemlerde hizmet sunum kalitesi, binaların fiziki durumları, bilgisayar kullanımı açılarından göreceli bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan gösterilerden sonra kütüphaneden en fazla kitap alanlara Kaymakam Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.