Bafra'da Kütüphane Açılışı Yapıldı

Bafra'da Kütüphane Açılışı Yapıldı

Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesi kapsamında Bakanlıktan gelen ödenek ve mezunların vermiş olduğu destekle Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi yenilendi.

A+A-


Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesi kapsamında Bakanlıktan gelen ödenek ve mezunların vermiş olduğu destekle Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi yenilendi.


Yenilenen kütüphanenin açılışına, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkan Vekili Ahmet Tokgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Belediyesi Özel Kalem Müdürü Rasim Dinç ve proje kapsamındaki okul müdürleri katıldı.  Kütüphane hakkında Edebiyat Öğretmeni Mahmut Ünal’ın bilgi vermesinden sonra kütüphane gezildi. Destek olan mezunlardan 1985 yılı mezunu Barbaros Turna’ya ve 1994 yılı mezunu Muhammet Ali Karatepe’ye desteklerinden dolayı okulun hazırladığı teşekkür belgesi verildi. Açılış programının ardından 1000 okul projesi kapsamına tabi okulların sunumlarına geçildi. Okulların yapılan çalışmalar hakkında sunum yapmasından sonra program sona erdi.bafrada-kutuphane-acilisi-yapildi-4.jpg

    
Konu ile ilgili proje danışmanlarından Selim Aksar ve Kütüphaneden sorumlu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mahmut Ünal mezunların kütüphaneye yaptıkları destekle ilgili olarak bilgi verdi.  


Selim Aksar: “Okulumuzun 1000 okul projesi kapsamına alınmasıyla birlikte 3 proje geliştirerek çalışmalara başladık. Bunlardan biri de “Okulumu Güzelleştiriyorum” projesi idi. Okul birimlerimizin yenilenmesi eksikliklerin giderilmesi, okul bahçesinin güzelleştirilmesi ve de kütüphanenin yenilenmesini hedeflerimizin arasına aldık. Bugün çok mutluyuz. Kütüphanemiz daha zengin, daha ferah ve kullanışlı hale geldi. Kütüphanemizin yenilenmesine mezunlarımızın çok büyük desteği oldu. “Her şey sizinle güzel” sloganıyla sosyal medyada başlattığımız kitap destek kampanyasına mezunlarımız 1200 kitapla katıldılar. Okulumuza aidiyet hissetmeleri bizleri gururlandırdı.  İmece usulü ile kütüphaneyi sahiplendiler. Maddi destek ve kitap bağışı yapan mezunlarımıza öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.bafrada-kutuphane-acilisi-yapildi.jpg

Her mezun yılına bir raf ayırdık ve raflarımız doldu. Uzak yerlerde bile olsalar her zaman okullarının ihtiyaçlarını gidermek için yardımcı oluyorlar. Bu vefa ve aidiyet her okula nasip olmaz. Mezunlarımızla gurur duyuyoruz.”  dedi 
Kütüphaneden sorumlu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mahmut Ünal: “Okuma alışkanlığını okul yıllarında öğrencilerimize kazandırmak için kütüphaneler çok önemli.

Kütüphanemizin yenilenmeye ihtiyacı vardı.  Kitap sayımızın da artırılması gerekiyordu. Bakanlığımızdan gelen ödenek ve mezunlarımızın desteğiyle amacımıza ulaştık. Okulumuzun mezunlarına ulaşmada köprü vazifesi gören Selim Aksar hocamıza ve kitap destek kampanyamıza destek olan mezunlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.