Bafra’da Kurban Bayramı Nedeniyle Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Bafra ilçesinde Kurban Bayramının 2.ci gününde Bafra Alparslan Türkeş Parkında protokol ve halk bayramlaşması gerçekleşti. 

A+A-

Bafra ilçesinde Kurban Bayramının 2.ci gününde Bafra Alparslan Türkeş Parkında protokol ve halk bayramlaşması gerçekleşti. 
Bayramlaşmada birlik ve beraberlik mesajları verilerek konuşmalar yapıldı.
İlk olarak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada,’’ “Kurban, “Yüce Allah’a yakınlaşmak, O’nun rızasını kazanmak, verdiklerine şükür ve teşekkür etmek” amacıyla yapılan ibadettir. Bayramlar ise İslam âlemini birbirine yakınlaştıran, kardeşlik duygularını pekiştiren, küslüklerin son bulduğu, sevgi, saygı ve muhabbet ikliminin oluştuğu, yardımlaşma ve dayanışma gibi manevi değerlerimizi ortaya çıkaran müstesna anlardır. Bizler, bu güzel günlerin feyzinden ve bereketinden istifade ederek kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi sonlandırmalı, affedici olmalı, barış ve huzur için elimizden geleni yapmalıyız. Tıpkı bugün olduğu gibi bayramın coşkusunu ve neşesini evlerimizden eksik etmemeliyiz. Ayrıca “Hayat paylaştıkça güzel” şiarından yola çıkarak Kurban Bayramı’nın özünde bulunan yardımlaşma ruhuyla bayrama hasret kalanların, yetim, garip, mazlum ve muhtaçların bayram sevinci olmalı, bayramın bereketini onlarla paylaşmalıyız. İnanıyorum ki; aziz milletimizin her bir ferdi bu mübarek günlerin getirdiği dayanışma bilinciyle hareket ederek cömertliğini sergileyecek, yaşadığı coğrafyada ihtiyacı olan her kesimin elinden tutacak, yokluk ve yoksulluk nedeniyle kimsenin bayramını buruk geçirmesine izin vermeyecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerimle; Mübarek Kurban Bayramı’mızın ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, birlikte nice güzel bayramlara erişebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kurban Bayramı’mız mübarek olsun.”dedi.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,’’ Bugün yeni umutlarla bir Bayrama daha kavuşmanın heyecanı ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Sevgi, kardeşlik ve vuslat günleri olan bayram günleri; milli ve manevi duygularımızı canlı tutan, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan, örf ve adetlerimizin renkli tarafını oluşturan müstesna günlerdir.
Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi bizi biz yapan insani hasletlerimizin öne çıktığı Kurban Bayramında, “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” anlayışıyla hareket ederek mazlumun ve mağdurun yanında olacağız. Kadim kültürümüzden tevarüs eden bu paylaşma ve yardımlaşma geleneğimizi daima sürdürerek bizlere, her koşulda birlik olabilme, kenetlenebilme, tek yürek, tek yumruk gibi hareket edebilme kabiliyeti veren bu gibi milli örf ve adetlerimizi ilelebet yaşatacağız.
Bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Onun için bu kutlu zamanları fırsat bilerek, ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı, sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız. Gönül zenginliğimizi bereketlendiren, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren Bayramlarda yaşadığımız tüm bu güzelliklerin gündelik yaşamımızın birer parçası olmasını dilerim.
Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının, milletimize ve aziz hemşehrilerime sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler şehit yakınları ve gazilerimiz başta olmak üzere tüm kamu görevlisi arkadaşlarımın, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarımızın bayramını en kalbi dileklerimle kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım..’’diyerek sözlerini tamamladı.
Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı yaptığı konuşmada,’’ Birlik ve beraberliğimizi artıran, değerlerimizi ve inancımızı kuvvetlendiren, aramızdaki kardeşlik ve dostluğu pekiştiren, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularını en içten şekilde bizlere hissettiren bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. Bayramlar sevgiyle kucaklaştıkça, kaynaştıkça bayram olur. Birbirimizden güç aldığımız, birlik olduğumuz ve kardeşlik içinde geleneklerimizi yaşattığımız Kurban Bayramı’nda da sevdiklerimize kavuşacak, onlarla kucaklaşacak; sevgimizi, ekmeğimizi ve soframızı paylaşacağız. Dargınlıkların unutulduğu, dardakilerin ferahladığı, büyüklerin hatırlandığı, dostların ve akrabaların ziyaret edildiği, çocukların sevindirildiği bu bayramda paylaşmanın vereceği mutluluğu daha da arttıralım. Birlik ve beraberliğimiz ile içten bir gülümseme ve gönülden bir kucaklaşma ile huzur ve mutluluk iklimi yaratalım.
Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Aile büyüklerinin ziyaret edildiği; çocukların mutlu olduğu; hastaların, yoksulların, kimsesizlerin hatırlandığı bir bayram temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kestiğiniz kurbanların ve gönülden ettiğiniz dualar kabul olmasını diliyorum.’’dedi.
Bafra’da Kurban Bayramının 2.ci gününde yapılan protokol ve halk bayramlaşmasına Bafra Protokolü, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve SAMKON Başkan Yardımcıları, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş , SAMKON Genel Başkan Yardımcısı, GÖKCAMDER Kurucu Genel Başkanı , HEYCES Tekstil-NEWCWS Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabaş, İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu ve BADEF’e bağlı dernek başkanları,  , Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol, Bafra Kızılırmak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ahmet Yılmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, İş İnsanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.img-20230629-wa0029.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-001.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-002.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-003.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-004.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-005.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-006.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-007.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-008.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-009.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-009.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-010.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-011.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-012.jpgbafrada-kurban-bayrami-nedeniyle-bayramlasma-toreni-duzenlendi-013.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.