Bafra'da Kırmızı Biber Yüz Güldürüyor

Bafra Ovasında yetiştirilen kırmızı kapya cinsi biber üreticilerin yüzünü güldürüyor.

A+A-

Geçimlerini yurt dışına ihraç ettikleri kırmızı kapya biberiyle sağlayan Bafralı çiftçiler, kırmızı biberlerin tüketiciler tarafından gördüğü yoğun ilgiden memnun. 

İlçede 30 bin  dekar alanda kırmızı biber üretimi yapıldığını belirten Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner "Bu yıl hava koşullarının uygun gitmesinden ötürü kırmızı biberde verim ve kalitede büyük bir artış var. Bafra ilçesinde bu yıl yaklaşın 100 bin ton kırmızı kapya biberi hasadı olmasını bekliyoruz. Bu kırmızı kapya biberinin çoğu Bafra'nın dışına gidiyor. Yaklaşık 20 bin tonluk miktar Bafra'da bulunan iki adet salça fabrikasında salça ve közlenmiş biber olarak işleniyor" dedi. 

Komisyoncu Erhan Akbulut ise, Dünden itibaren Kırmızı biber kapya cinsi hasada başlandı, kırmızı biber hasadı 1,5 ay sürecek dedi. Başlangıç olarak kilosunun 2 lira olduğunu dile getiren Akbulut, hasadımızı çoğunlukla Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Mersin,  şehirlerine gönderiyoruz. Şuan yüklenen kamyonumuz ise Ceyhan'a gidecek.   Bafra'nın bütün bölgelerinde  kapya biberinde yetiştiğini ifade eren Komisyoncu Akbulut, Bafra'nın biberinin en büyük özelliklerinden birisinin de salça oranının yüksek olmasıdır. 1 kilo biberden 600 gram salça çıkabiliyor. Diğer bölgelerden çıkan kapya biberlere göre, daha etli ve daha lezzetli, daha dayanıklı. Bafra dışında satılan biberler Bafra biberi diye satılıyor buda  bizim işlerimize olumlu yansıyor.

Son olarak Akbulut, Bafra dışına gönderdiğimiz biberleri itina ile seçiyor, içlerinde en güzellerini belirliyor Bafra dışına gönderiyoruz, son olarak yılda 10 ay tarım yapan tek ova Bafra" dedi.

dsc-0318-1280x848.JPGdsc-0330-1280x848.JPGdsc-0328-1280x848.JPGdsc-0323-1280x848.JPG

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum