BAFRA’DA KERMES AÇILIŞI

BAFRA’DA KERMES AÇILIŞI

Bafra da yatılı Kur'an kursları ve yurtlarına gelir getirmek amacıyla kurulan ve gelenekselleşen kermesin 12.’si törenle açıldı.

A+A-

100. Yıl Bulvarı’nda Fatih Öğrenci Yurdu yanında kurulan Büyük Kermes'ten elde edilen gelir İrşadiye, Altınyaprak, Fatih, Mevlana ve Bafra Merkez Kur'an kursları ve yurtlarına harcanacak. Mehteran takımının gösterileriyle başlayan kermes açılışında konuşma yapan Bafra İrşadiye Derneği Başkanı Hüseyin Çelebi, "Bir milletin yükselmesi gençlerin iyi yetiştirilmesine iyi terbiye edilmesine bağlıdır. İyi terbiye verilmeyen bir çocuk ile kötü terbiye edilen arasında bir fark yoktur. Çünkü her ikisi de aynı çıkmaz sokakta buluşmaktadır. Yavrularımızı gösterişe kaptırmayan, solan ve pörsüyen zevkler uğrunda feda etmeyen siz değerli halkımıza, dernek üyelerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, "Bir milletin geleceğini kurtarması genç nesillerimizin elinde. Bizler genç nesillerimize sahip çıkmalıyız. Ben bu vesile ile bugün burada bu organizasyonu tertip eden, emeğe gecen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Kermeste koç ağalığı ihalesi yapıldı. 3 ağanın yarıştığı koç ağalığı yarışmasında, mevcut ağa Mehmet Torun 6 bin 250 lira ile koç ağalığını devam ettirdi.
Konuşmaların ardından kermesin açılış kurdelesi kesildi. Açılıştan sonra kermes alanı gezildi, misafirlere ikramlarda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.