BAFRA’DA KARPUZ HASADI BAŞLADI

Bafra Ovası’nın bereketli topraklarında yetişen, tadı , lezzeti ve kalitesiyle ün salan meşhur Bafra karpuzunun hasadına başlandı.

A+A-

Türkiye’nin en büyük ovalarından olan Bafra Ovası’nda, Nisan ayı itibariyle ekimine başlanan Bafra karpuzunun Temmuz ayında hasadına başlandı.
Üreticiler ile birlikte hasata başlayan  Hal Esnafı iş insanı Erhan Akbulut Bafra Ovası Türkiye’nin sebze ve meyve ihracatında başı çekiyor. Bafra Ovası’nın bereketli topraklarında yetişen, tadı ve kalitesiyle Türkiye geneline ihracatı yapılan meşhur  Bafra karpuzunun ilk hasadına üreticilerimizle birlikte başladık. Bilinçli üretim yapan üreticilerimiz tarafından yetiştirilen Bafra karpuzunun ülkenin tüm bölgelerine tır ve kamyonlarla nakliyesi yapılmaktadır.

Bizde Bafra ilçesine bağlı Balıklar Mahallesinde karpuz hasadına başladık. 
Yüzde 95 tatlılık oranına sahip Bafra karpuzu aroması ve lezzeti ile ön plana çıkmaktadır. İnsan sağlığına zararlı kimyasal ilaç kullanılmayan, fiziksel kalıntı içermeyen, doğal dengeye zarar vermeden 'iyi tarım uygulaması' ile üretilen Bafra karpuzu, tarladayken alıcı buluyor. Bu yıl havaların olumsuz gitmesi, sezonun başlamasını erteledi ancak fiyatların yüksek olması üreticilerimizi sevindirdi.
Bafra ilçesi  Türkiye’nin en önemli tarım ilçelerinden birisi. Türkiye’nin önemli ovalarından birisi olan  Bafra Ovası tarımsal potansiyelinin göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Bafra’da ciddi anlamda karpuz üretimi yapılıyor. Ben bu üretimde emeğini göz nurunu alın terini akıtan tüm çiftçilerimizi üreticilerimizi canı gönülden kutluyorum.
Bafra ilçesi  1 milyon 450 bin dekarlık alan üzerine kuruludur. Bunun da 677 bin 800’lük dekarında tarımsal üretim gerçekleştirilmektedir. Biz ilçemizdeki toprak yapısına göre yukarı kuşak, orta kuşak ve ova kısımları olarak isimlendirmekteyiz. Ova olarak nitelendirdiğimiz kısımlarda her türlü tarla bitkisi ve sebze en iyi şekilde hem açık alanda hem kapalı alanda yetiştirilmektedir. Bafra ilçemizde 10 bin dönüm alanda karpuz üretimi yapılmakta ve bu üretimden de 70 bin ton yıllık ürün elde edilmektedir. Bu üretilen ürünler de Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerine pazarlanmaktadır.’’diyerek sözlerini tamamladı.

karpuz-2-001.jpgkarpuz-3.jpgkarpuz-5.jpgkarpuz-6.jpgkarpuz-8.jpgkarpuz-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.