BAFRA’DA KARİYER RÜZGARLARI ESTİ

BAFRA’DA KARİYER RÜZGARLARI ESTİ

Bafra Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen ‘’Bafra Kariyer Günleri Projesi Mesleki Tanıtım Etkinliği’’ 8. ve son oturumu ile sona erdi.

A+A-

Çıkış noktası, Bafra İlçesindeki  Liselerde öğrenim gören 9. ve 12. Sınıf öğrencilerini alanında başaralı meslek sahibi kişilerle buluşturmak, gençlerimizin mesleklerini seçerken sağlıklı kararlar vermelerine yardımcı olmak amacı taşıyan projenin ilk konuğu Bafra Kaymakamı Ali Katırcı tarafından ‘’Kamu Yönetimi’’mesleğinin tanıtımı ile başladı.

8.haftasında kendi işini kuran üniversite bitirmiş meslek sahiplerinden işadamı Yavuz Selim MURATOĞLU, Sanayici Ozan BARIŞÇIL ve Mali Müşavir İnci VARIŞ davet edildi. 

Daha önceki etkinlerde Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı Serdal ŞAHİN, Bafra Cumhuriyet Savcısı Ahmet KURT, Bafra İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa YİĞİT,  Avukat Filiz Dönüm, Avukat Murat BÖLÜKBAŞ, Özel Medi Bafra Hastanesi İşletme Müdürü Şafak AYGÜN, Bafra Sağlık Grup Başkanı Uzm. Doktor Ebru KAYNAR TUNCEL ve Doktor Aytaç AKIN, Makine Mühendisi Coşkun DEMİRCAN, Orman Mühendisi Burçin IRMAK, Peyzaj Mimarı Vural SARI, Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Mimarı Numan KAMA, Diş Hekimi Ali ALEMİSOĞLU, Eczacı Halim Tutku DEMİRCAN, Eczacı Selman GÖKBAYRAK, Tekstil Mühendisi Kasım GÜNGÖR katılarak mesleki tanıtım etkinliğine destek vermişlerdi.

       Bafra Kariyer Günleri Mesleki Tanıtım Etkinliği projesi fikrini Bafra Kaymakamı Ali KATIRCI’nın  eşleri Hacer KATIRCI  tarafından ortaya konulan proje Bafra Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ülker LOKUMCU tarafından hazırlandı.

Bafra Kaymakamı Ali KATIRCI,’’ Gençlerimizin başarılı ve mutlu olabilmesi onların doğru ve isabetli kararlar vererek kendi özelliklerine uygun meslekleri seçmelerinden geçer. İlçemizle bu amaçla başlatmış olduğumuz Bafra Kariyer Günleri Mesleki Tanıtım Etkinliğine konuk olarak katılarak gençlerimize rehberlik yapan tüm katılımcılara, projede emeği geçenlere teşekkür ederim. Gençlerimize başarılar dilerim. ‘’dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet UZUNLAR,’’ Kariyer Günleri Projemiz, 16 lisemizin kısmen, 8 lisemizin ortaklaşa uyguladıkları bir projedir. 20 den fazla mesleğinde başarılı olmuş iş sahibi konuklarımız öğrencilerimize mesleklerini iş yaşamını tanıtmışlardır. Kaymakamımız Sayın Ali KATIRCI beyefendi  projenin ilk konuğu olarak kamu yönetimi mesleğini tanıtmışlardır. Eğitim çalışmalarımızda hep yanımızda olmuşlardır. Kendilerine çok teşekkür ederim. Eğitim hizmetine katılımlarıyla destek olan konuklarımıza ve projenin ortaya konulmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Koordinatör Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray BAŞ yaptığı açılamada,’’Projenin başlangıcında Bafra Kaymakamı Ali KATIRCI’nın selamlarıyla kurumlarımızı ziyaret ederek mesleki tanıtım etkinliğimize davet ettik. Ziyaret ettiğimiz bütün meslek sahibi konuklarımız severek ve isteyerek projeye destek vermişlerdir. Takvimin sınırlı olmasından kaynaklanan nedenlerle bazı konuklarımızı misafir edemedik. Öğrencilerimizin ifadelerinden projenin hedefine ulaştığını söyleyebilirim. Projenin tüm basamaklarında destek olan Bafra Kaymakamı Ali KATIRCI ve saygıdeğer eşleri Hacer KATIRCI hanımefendiye, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet UZUNLARA, konuk olarak katılan meslek sahiplerine, projenin uygulamasında desteklerini esirgemeyen liselerimizin müdürlerine ve rehber öğretmenlerine, kariyer günlerine gelerek ilgi ile dinleyen,not tutan sevgili öğrencilere teşekkür ederim. ‘’dedi.

img_4232.jpgimg_4232.jpgimg_4250.jpgimg_4284.jpgimg_4409.jpgimg_4674.jpgimg_4776.jpgimg_6500.jpgkoordinator-okul-bafra-anadolu-lisesi-muduru-yildiray-bas..jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.