BAFRA'DA HİJYEN KURSU AÇILDI

BAFRA'DA HİJYEN KURSU AÇILDI

Samsun Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hijyen Eğitimi Kursu açıldı.

A+A-

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında haftada 2 gün dörder saatten 8 saat sürecek olan kursa 50 kursiyer katılıyor. Kursta işletmelerde temizlik, dezenfeksiyon ve personel hijyeni hususunda eğitim veriliyor. Kurs sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olan kursiyerlere belge verilecek. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız, kursiyerlere yaptığı konuşmada, kursa cezadan kurtulmak noktasında bakmamak gerektiğini söyledi.
Yıldız, "Yaptırım açısından bu cezanın ağırlığı hepimizi etkiliyor. Ama mümkün mertebe sizlerden ricamız Hijyen konusunda burada verilen bilgilerin size sunulması bundan sonraki mesleki hayatınızda, iş hayatınızda özellikle toplum sağlığı açısından çok çok önemli. Toplum sağlığını ilgilendiren, kendi sağlığınızı ilgilendiren sizlerin çalışmış olduğunuz yerlerdeki bu verilen konular hepimizi ilgilendiriyor. Ben sizden bu yönüyle bakmanızı istiyorum sizden diğeri ikinci planda düşülmesi gerekir diye düşünüyorum. Cezadan kaynaklanan bu belgeyi almanız gerektiği düşüncenin ikinci plana bırakılması asıl bu yapılan eğitimden faydalanalım ve bu almış olduğumuz bilgileri pratikte uygulayalım.En önemli kısmı burası" dedi.
Yıldız ayrıca, yapılan istatistikte Bafra'da bulunan işletmelerin yüzde 60'ında belge bulunmadığını, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla bu açığın en kısa zamanda kapatılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.