Bafra'da Hıdırellez Köyünde Kutlandı

Bafra'da Hıdırellez Köyünde Kutlandı

Samsun’un Bafra İlçesinde Hıdırellez mahallesinde Hıdırellez Şenliği kutlandı.

A+A-

Hıdırellez mahallesinde düzenlen programda mahalle halkı ve çok sayıda protokol katıldı. Programda Çeşitli Oyunlar ve gösteriler düzenlendi.

Programda konuşma yapan Bafra İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel;

“ Hıdırellez İnsanların daha çok tabiata çıktığı havanın, kuşun ve inşaların bir arada kaynaştığı yeşillik güzelliklerin buluştuğu yeni bir yıla başlamanın müjdesidir. Bunun için Türkiye’nin çok farklı yerlerinde adı farklıda olsa Nevruz, Hıdırellez adları altında kutlanıyor. Bu yılda inşallah Türkiye için İslam alemi için Dünyamız için Samsun ve Bafra için Hayırlı ve Bereketli başlamasını diliyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi kabul etsin. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı yerel seçimleri var. Bu seçimlerinde ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını, Huzur içerisinde geçmesini tüm adayların, tüm partilerin birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmamasını tatlı bir rekabet içerisinde kardeşliği ve dostluğu bozmadan ülkemizi 2023 çıkarmalının hedefinde olalım. Öncelikle hepinize ve bu programı gerçekleştiren Hıdırellez mahallemizin dernek başkanlığına teşekkür eder bu yılın hepinize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. “dedi.      

Ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Konuşmasında;                                                    

“ Aramızda çok aday adaylarımız var. Hıdırellez mahallemizin güzel insanları sevgili halkımız bugünde sizlerle beraber olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Büyük bir süreç başladı ve Samsun Büyükşehir Belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmazın Samsun Milletvekili aday adayı olması ile bizde meclisin secimi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ak parti genel merkezinin oyları ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildik. Akabinde Bafra’da bir değişlik olması gerekiyordu. Hamit Kılıç kardeşimizde yarın olacak secimden sonra inşallah yarın seçilecek yarın resmen Bafra Belediye Başkanı Olacaktır. Bugün Hıdırellez kutlamaları 6 Mayısta oluyordu ama bugün 12 Mayısta düzenlendi. Hıdırellez mahallemizdeki şenliklerimiz bahar biliyorsunuz kışın her şey ölü bir hal alıyor. Ağaçlar, çiçekler, yapraklar dökülüyor. Bahar yeniden başlaması ile biz bugünü kendiliğinden dini bayramlar gibi kutluyoruz. Geniş bir coğrafyada Hıdırellez şenlikleri kutlanmakta ama bizim ülkemizde her yerde Hıdırellez şenlikleri kutlanmakta toplumumuzun birlik beraberliğine, kardeşliğine, barışa katkı sağlıyorsa Hıdırellez’de böyle müstesna günlerden birisi ve biz bugünü her zaman kutlamalıyız. Hıdırellez muhtarımızda tebrik ederim. Bizim yapabileceğimiz bir şey olduğu zaman Sayın muhtarım her zaman yanınızdayız. Ben bolluk ve berekete vesile olmasını, hayırlara vesile olmasını diliyorum hepinize saygılar sunuyorum.

Samsun Büyükşehir belediye başkanın konuşması ardından Bafra Gençlik ve Kültür merkezinin Güreş sporcuları tarından hazırlanan gösterile, Samsun Büyükşehir folklor gurubunun gösterileri sunuldu.

Programa:  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihin Şahin, Samsun Milletvekili Orhan  Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Milletvekili adayları, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, çok sayıda vatandaş ve mahalle halkı katıldı.

Program Yemek ve Sanatçılar eşliğinde son buldu.   

hdirellez-1-001.jpghidirellez-2-001.jpghidirellez-3-001.jpghidirellez-4-001.jpghidirellez-6.jpghdirellez-5.jpghidirellez-8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.