Bafra'da hafızlık icazet merasimi düzenledi 

Samsun'un Bafra ilçesinde 202  öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesinde 202  öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.
Bafra İlçe Müftülüğünce Bafra Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen hafızlık icazet merasiminde, ilçedeki Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi. 
Programın sunuculuğunu  Şeyhören Ulemolu Camii  imam-hatibi Emrullah Gürler yaptı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti   Türkiye 3cüsü merkez Kur’a kursu öğrencisi hafız Erdoğan Okka öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bafra İlçe Müftülüğü din görevlilerinin oluşturduğu Mehter Takımı marşlarla salonun içerisine girdi.
Daha sonra ise ilahiler, dualar  eşliğinde erkek ve kız hafızlar salona doğru geldiler.
202 hafız usta öğreticileri ile birlikte kendilerine ayrılan yerlere oturdular.
Mehter Takımının gösterisi sonrası ise konuşmalara geçildi.
İlk olarak Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar konuşma yaparak 
hafızlığın büyük sorumluluk getirdiğini belirterek, hafızların toplumun örnek alacağı kişiler olduğunu kaydetti.
Kayar,’’ Bafra Aktekke İhsaniye Kur’an Kursundan 84 hafız, Bafra Merkez Kur’an kursundan 40 hafız, Bafra Darboğaz kız Kur’an kursundan 29 hafize, Bafra Altınyaprak kız Kur’an  kursundan 25 hafize, Bafra Ensar Kur’a kursundan 24 hafız ve eğitime yeni başlayan Bafra Kuşcular kız Kur’an kursundan 4 hafize toplamda 202 öğrenci için icazet töreni programı düzenledik.’’dedi.
Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır,’’ Kur'an-ı Kerim'in korunmasının yollarından birisi de hafızlardır. Bizler ilk emri “Yaratan Rabbinin adıyla oku” olan bir dinin mensuplarıyız. İlahi ve beşerî anlayışta da her şeyin başı okumakla başlıyor. Önce eğitim, önce okumak, ilim sahibi olmak, öğrendiği ilmi hayır işlerinde kullanarak kendimizi geliştirmek zorundayız. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi “ilim talep etmek- öğrenmek her Müslümana farzdır” bizler de bu farzı yerine getirmekle mükellefiz. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek de öğretmek de buna vesile olmak da hayırlı bir iştir. Bu sebeple hafızlarımızı yürekten kutluyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise,’’ Bizi bu mübarek günde birleştiren Allah`a sonsuz şükürler olsun. Peygamber efendimiz buyuruyor ki sizlerin en hayırlınız Kuran-ı Kerimi öğreneniz ve öğreteninizdir. İnşallah bu hafızlarımız bilgilerini hem yaşayıp hem yaşatacaklar. Sizlere ne mutlu ki kutlu bir yoldasınız. Sizleri tebrik ediyoruz. Eğitiminizde emeği geçen hocalarınıza da çok teşekkür ediyorum.’’dedi.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise icazet programında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra 202 hafız, hafizeyi , ailelerini,öğreticilerini tebrik etti. 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç,’’Bafra  adeta hafızlar bayramını yaşıyor, mübarek olsun. Kardeşlerimiz eşsiz bir nimetin sahibi olmuşlardır. Allah mahlukatın en şereflisi olarak insanı yaratmıştır. İnsanlar içinde en değerlisi ise Allah’ın kitabını öğrenen ve onu yaşayanlardır. Bu vesileyle hafızlık eğitimini tamamlayan ve hafız ile hafize olmaya hak kazanan kardeşlerimi kutluyorum. En hayırlı merasim Kur'an için yapılan merasimdir. En hayırlı meclis, içinde Kur'an'ın konuşulduğu, okutulduğu meclistir. En hayırlı mekan, Kur'an'ın okutulduğu mekandır. En hayırlı sadaka, Kur'an-ı Kerim hizmetine yapılan sadakalardır. O sebeple şu anda burada en hayırlı insanlar topluluğuyla beraber olduğumuzun, adeta meleklerin kanatları altında olduğumuzun idraki içerisinde olmamız gerekiyor. Bu kardeşlerimiz, hafız olan yavrularımız, vahyi taşıyan meleklerin dostu olmuşlardır. O sebeple her türlü tebrik ve takdiri hak etmektedirler.’’dedi.
Konuşmalardan sonra ise Kur’an Kursu öğreticilerine takdir ve plaketleri takdim edildi.
Hafız öğrencilerin okuduğu aşrı şerifler sonrası ise 202 hafız ve hafizeye protokol tarafından gül ve hediye dağıtımı yapıldı.
Program, ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okunarak Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca’nın duası sonrası öğrencilere hafızlık belgeleri ve hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
Programa Sinop İL Müftüsü Mustafa Düzgüney, ilçe müftüleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, iş insanları, daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bafra'da hafızlık icazet merasimi  foto galeri

Bafra'da hafızlık icazet merasimi foto galeri

Samsun'un Bafra ilçesinde 202  öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.