Bafra'da  Drone Görünteleme Ve İlaçlama Toplantısı Düzenlendi

Bafra'da Drone Görünteleme Ve İlaçlama Toplantısı Düzenlendi

Bafra’da Tarımsal Drone Teknojileri (TDT) tarafından Drone görüntüleme - ilaçlama bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.

A+A-

Bafra’da Tarımsal Drone Teknojileri (TDT) tarafından Drone görüntüleme - ilaçlama bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.

Bafra Öğretmenevinde yapılan toplantıda ilk olarak Bafra Harita Mühendislik Hizmetleri Harita Mühendisi Hakan Aytünür bir konuşma yaptı. Aytünür, ‘’Çok değerli davetliler, bu milletin efendileri üreticilerimiz, çiftçilerimiz toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

bafrada-drone-gorunteleme-ve-ilaclama-toplantisi-duzenlendi.jpg

Bafra Harita Mühendislik Hizmetleri olarak bölgemize hizmet vermek için sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından BEYBİ Tarımı -Tarımsal Drone Teknojilerini (TDT) Bafra’mıza getirmenin onurunu yaşıyoruz. Tarımla uğraşanlar devletin servet kaynağıdır ve bir servet gibi korunmalıdır. Karadeniz’in incisi Samsun’un Bafra ilçesinde ve Bölgesinde faaliyete başlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. ’’dedi.

TDT ( Tarımsal Dron Teknolojileri ) Firması Dron Teknolojileri sorumlusu Ziraat Mühendisi Burçak Sevim yaptığı konuşmada,’’ 1949 yılında kurulan ve Türkiye’nin en KÖKLÜ ve GÜVENİLİR markası olan BEYBİ ELDİVEN fabrikasının 3. Nesli olarak 70 yıl sonra 2019 yılında Tarımsal Drone Teknolojileri firmamızı kurduk.

bafrada-drone-gorunteleme-ve-ilaclama-toplantisi-duzenlendi-001.jpg

Tarım konusunda ülkemize katkı sağlamak, çiftçimizin yanında olmak için iyi, sağlıklı, verimli ve kazançlı tarım başlıklarını “Drone ile Tarım“ başlığı altında birleştirdik. Aile ve şirket geleneğimizde her zaman olduğu gibi tarım teknolojileri konusunda da bir ilke imza attık.

Alanında uzman mühendislerimiz, tarım analizi, ilaçlama teknikleri ve bitki sağlığı konularında uzman ziraat mühendislerimiz, tarım uzmanlarımız, endüstriyel alanda destek veren danışmanlarımız ve bu sistemin çalışması üzerine destek sağlayan işletme ekibimiz ile tarım konusunda ülkemize katkı sağlamak için olağan gücümüzle çalışıyoruz.

Hedefimiz çiftçilerimize kazançlı, iyi ve sağlıklı tarım uygulamaları sunmak ve tüm insanlığa sağlıklı tarım ürünleri sunulması konusunda katkı sağlamaktır.

bafrada-drone-gorunteleme-ve-ilaclama-toplantisi-duzenlendi-002.jpg

Drone ile ilaçlamada toprağa dokunulmadığı için tarlaya zarar verilmiyor. Traktörle ilaçlamada tarlaya yüzde 5 zarar verilir. Drone ile bu kayıp söz konusu olmaz. Bu çok büyük bir rakamdır. Bu da üreticiye hem maddi hem manevi olarak yansır. Milli ekonomiye de katkısı çoktur. İnsanların çok büyük önyargısı da var, 'bu kadar az miktarda ilaçla bu kadar büyük tarla ilaçlanır mı?' diye, fakat ilaçlama yaptıktan sonra neyin ne olduğunu görüyorlar. Önyargıları kırılmış oluyor. Drone ile 10 dakikada, 10 dönümü ilaçlıyoruz. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.

bafrada-drone-gorunteleme-ve-ilaclama-toplantisi-duzenlendi-003.jpg

Konuşmalardan sonra soru cevap bölümüne geçildi.

Programa Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz, bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP Bafra Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Akbulut, İyi Parti Bafra İlçe Başkan Vekili Mustafa Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı ve Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç, Bafra Barış Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kale, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda üretici-çiftçi katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.