BAFRA’DA CUMHURİYET KUTLAMALARI

BAFRA’DA CUMHURİYET KUTLAMALARI

Samsun’un Bafra İlçesinde Cumhuriyet kutlamaları devam ediyor.

A+A-

Sabah saat 9’da Kaymakamlık Binasında başlayan tebriklerin kabulünden sonra program 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tüm okulların katılımı ile devam etti. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Cumhuriyet'in 95'cisinin yıl dönümü kutlamaları kapsamın da okulların hazırladığı etkinlikler tertip edildi. Düzenlenen programda ilk olarak okulların resmigeçit töreni yapıldı. Törenin ardından Öğrenciler tarafından Halk Oyunları ekibi izleyicilere gösterilerini sundu. Ardından program oratoryo ve tiyatro gösterileri ile devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Kutlamaları nedeniyle yapılan liseler arası kompozisyon yarışması, kitap okuma projesi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

Açılış konuşmasını yapan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel;

‘’ Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, Bafra’da da sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz.

Kurtuluşa giden yolda ilk adım Samsun’dan atılmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Milli Mücadele ateşi Samsun’da yakılarak, Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda Anadolu’nun her tarafına alev alev bağımsızlık ateşi olarak yayılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ülkemize, milletimize hizmeti geçenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor; siz değerli Bafralıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum’’ dedi.

Program okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları şiir, ve halk oyunları ile devam etti.

Programa DSP Eski Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Zafer Bektaş, Oda Başkanları, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bafrada-cumhuriyet-kutlamalari-1-001.jpgbafrada-cumhuriyet-kutlamalari-2-001.jpgbafrada-cumhuriyet-kutlamalari-3-001.jpgbafrada-cumhuriyet-kutlamalari-4-001.jpgbafrada-cumhuriyet-kutlamalari-5-001.jpgbafrada-cumhuriyet-kutlamalari-6-001.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.