Bafra`da Cuma Sabahları

Bafra`da Cuma Sabahları

Bafra müftülüğü tarafından başlatılan ve her Cuma ayrı camide sabah namazı etkinliğine ilgi her hafta artarak devam ediyor.

A+A-

Her Cuma sabahı farklı bir camide organize edilen sabah namazı programlarına ilgi her hafta artarak devam ediyor. Bu Cuma sabah namazı Kuşcular  Cami`nde gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu sabah namazın Pazar Yeri Camii imam hatibi Mehmet Perçin kıldırıken müzezzinliğini ise Derbent mahallesi imam hatibi Niyazi Kasa yaptı.Namazın akabinde Bafra Müftüsü İsmail Çiçek günün anlamına uygun kısa bir konuşma yaptı. ““Adalet, tevhid; ihsan ise tevhidde ihlâslı olmaktır.” İbni Abbas (ra)Efendimiz’den (sas) beri cuma hutbelerinin lazim-ı gayri müfarikı olmuş olan, Nahl Sûresi’nin, Arapça okunuşu, “İnnâllahe ye’mürü bi’l-‘adli ve’l-ihsâni ve itâi zil-kurbâ ve yenhâ ‘ani’l-fahşai ve’l-münkeri ve’l-bağy. Ye‘ızuküm le‘alleküm tezekkerûn” şeklindeki, “Şüphesiz ki Allah, adaleti, iyiliği, (hususiyle) akrabaya (muhtaç oldukları şeyleri) vermeyi emr eder. Taşkın kötülük(ler)den, münkerden, zulüm ve tecebbürden nehyeder. Size (bu suretle) öğüt verir ki, iyice dinleyip ve anlayıp tutasınız.” (Hasan Basri Çantay, Kur’an-ı Hakim ve Meal-i Kerim) meâlindeki 90. âyet-i kerimesinde, adâlet ve ihsân kavramları acaba neden birlikte zikredilmektedir?

Hocaefendiler, cuma hutbesinin bitiminde bu âyet-i kerimeyi okur, “Allah size adaleti ve iyiliği emreder”

“İyiliğin daha yüksek (derecesi) ‘ihsan’dır. Yani, karşılık beklemeden iyilik etmektir. İyiliğin daha yüksek bir derecesi akrabaya vermektir. İnsanın akrabasına, çocuklarına, ana babasına, hemşire ve biraderlerine iyilik etmesi fıtrî bir sevkin neticesidir. Onun için iyiliğin en yüksek derecesi, insanda iyiliğin fıtrî bir sevk haline gelmesi, iyiliği bir ceht sarf ederek değil, fakat iyilik hissinin içinde kökleşmesi yüzünden yapmasıdır.”

Bu vesile ile cumanızın mübarek olmasını diler, haftaya Medi Bafra karşısındaki İsmetpaşa camide buluşmak üzere Allaha emanet olunuz’’ dedi. Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program her zaman olduğu gibi camii çıkışında çay ve simit ikramı ile son buldu.

cuma-sabahi-1.jpgcuma-sabahi-2.jpgcuma-sabahi-3.jpgcuma-sabahi-4.jpgcuma-sabahi-5.jpgcuma-sabahi-6.jpgcuma-sabahi-7.jpgcuma-sabahi-8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.