CHP Tarım Komisyonu Bafra'da Çiftçilerle Buluşacak

CHP Tarım Komisyonu Bafra'da Çiftçilerle Buluşacak

CHP'nin 'Tarım Komisyonu' milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Okan Gaytancıoğlu, 21 Mart Pazartesi günü Bafra'da çiftçilerle buluşacak.

A+A-

CHP'nin 'Tarım Komisyonu' milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Okan Gaytancıoğlu, 21 Mart Pazartesi günü Bafra'da çiftçilerle buluşacak.

CHP'li Hayati Tosun; tarım sektörünü ve tüm çiftçileri toplantıya davet etti .

Samsun'un Bafra İlçesi'nde 21 Mart Pazartesi günü; 'CHP'nin Tarım Politikaları ve Çözüm Önerileri' konulu toplantı düzenlenecek.

bafrada-ciftcilerle-bulusacak.jpg

Saat: 11:00'da Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek toplantıya CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Orhan Sarıbal ve CHP Edirne Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu katılacak. Toplantıda Bafra, Alaçam, 19 Mayıs ve Yakakent'teki çiftçilerin, üretici örgütlerin ve sektörün paydaş ve emekçilerinin katılımıyla yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

TOPLANTIYA DAVET

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Tarım Komisyonu Başkanı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun; tarım sektörünü ve tüm çiftçileri toplantıya davet etti. Hayati Tosun; "Türkiye; buğday, arpa, mısır, çeltik, ayçiçeği, tütün, soya, baklagiller, canlı hayvan ve et dahil pek çok tarım ürününün adeta ithalat merkezi oldu. Gümrük vergileri düşürüldü, hatta zaman zaman sıfırladı. Çiftçinin kara gün dostu olan TMO; 'ithalat ofisi' oldu." dedi.

bafrada-ciftcilerle-bulusacak-001.jpg

KALKINMA YERELDEN BAŞLAR

 Ziraat Mühendisi Tosun; "Tarım bu ülkenin ve Samsun'un en önemli değeri ve markası olmalıdır. Çiftçi tohumunu atamaz, gübresini alamaz, traktörünü tarlaya sokamaz duruma geldi. İnsanımızı temel gıdalarda bile 'ekmek-yağ' kuyruklara mahkum edildi. Çiftçinin borcu her gün katlanıyor. Çiftçinin tarım kredilere borçları yeniden yapılandırılmalı, ödenebilir konuma getirilmelidir. Tüccarın insafına terkedilmiş tütün üreticisi ve aile işletmeleri yalnız bırakılmamalıdır. Samsun'da tarımsal sanayiye daha çok destek verilmeli, ürün çeşitliliği sağlanmalıdır. Aile işletmeleri ve kooperatifçilik desteklenmelidir. Sürdürülebilir ve planlı tarım politikaları izlenmeli, üretici toprağına küstürülmemelidir." dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.