Bafra’da Çeltik Ekim Festivali Düzenlendi

Bafra’da Tohum Dağıtım ve Çeltik Ekim Töreni Gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra’da Tohum Dağıtım ve Çeltik Ekim Töreni Gerçekleştirildi.
Bafra Ovası'nda çeltik tohumları suyla buluştu.Türkiye’de en fazla çeltik üretimi yapılan ikinci bölge olan Samsun’un Bafra Ovası’nda protokol tarafından çeltik tohumları suyla buluşturuldu.
Bafra’da Balıklar mahallesinde tohum dağıtım ve çeltik ekim töreni gerçekleştirildi. Samsun’un Bafra ilçesi Balıklar  Mahallesi'nde Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası tarafından organize edilen “Geleneksel 9. Çeltik Ekim Günü Festivali” gerçekleştirildi. 

Türkiye’de çeltik konusunda  Edirne’nin İpsala ilçesinden sonra 2. sırada yer alan Bafra Ovası’nda tava sulama ve damlama sulama çeltik ekimi yapıldı. 

Geleneksel 9. Çeltik Ekim Günü Festivali , saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ile Tarım ve Orman Samsun İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Samsun Vali Yardımcısı Mahmut Halal’ın çeltik rekolteleri ve Bafra Ovasının önemi hakkındaki konuşmaların ardından çeltik üreticilerine çeltik tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
Protokol saha sonra temsili olarak çeltik tarlasına çeltik tohumunu bol ürünler ve hayırlı olması dileğiyle attılar.

bafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-005.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-006.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-007.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-008.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-009.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-010.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-011.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-012.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-013.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-014.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-015.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-016.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-017.pngbafrada-celtik-ekim-festivali-duzenlendi-018.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.