BAFRA’DA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

BAFRA’DA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Samsun’un Bafra İlçesinde gerçekleştirilen program da Çanakkale Şehitleri anıldı.

A+A-

Bafra Anadolu İmam-hatip Lisesi tarafından hazırlanan, 18 Mart Çanakkale Haftası münasebeti ile Şehitleri Anma programı Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan İmam-hatip Lisesi Okul Müdürü Recai Oruç;

‘’Bugün tarihin yazdığı en şerefli kahramanları yad etmek, şehitlerimizi ve Çanakkale şehitlerini hatırlamak, siz değerli velilerimizle ve öğrencilerimizle bir araya gelip birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek istedik. Programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Tarihin az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir ulusun bütün yokluk ve imkansızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanıdır.

Bugün toplum olarak bir arada yaşayabiliyorsak, huzur ve refah içerisinde özgürce hareket edebiliyorsak, bunu ecdadımıza borçluyuz. Bastığımız toprakların hakkını vererek, bu memlekete sahip çıkarak ülkemizi çok daha iyi noktalara getireceğiz. Ben bu vesile ile bir kez daha ecdadımıza saygı, rahmet ve minnetle anıyor, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

Okul Müdürü Recai Oruç’un ardından program Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve okunan ilahiler ile devam etti.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Saadet Partisi Bafra Belediye Başkan Adayı Mustafa Harman, Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Bafra İmam-hatip Lisesi Müdürü Recai Oruç, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-1.jpg  bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-2.jpg  bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-3.jpg  bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-4.jpg  bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-5.jpg  bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-6.jpg  bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-7.jpg  bafra’da-canakkale-sehitleri-anildi-8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.