Bafra’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bafra İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Bafra Kültür Merkezi Salonunda "Cami ve Hayat" konulu konferans düzenlendi.

A+A-

Camiler ve Din görevlileri, Yaşadığımız toplumun bir kalbi olduğunu, bizi temizlediğini yine muttaki insanların yetişmesinde ne kadar büyük bir görev üstlendiğini aktaran Bafra Müftüsü Necmettin Kayar şunları söyledi, "Bugün birçok imkansızlıklara rağmen şehir merkezlerimizde köylerimizde, mahallelerimizde cefakar fedakar bir şekilde bu işleri yürütebilen din görevlilerimiz var  yüce mevlam din görevlilerimize başarılar ihsan eylesin.  Bafra müftülüğümüzce 470 personelimizle beraber 345 camimizle ve büyük bir çoğunluğu da dolu olan Bafra'ya 84 km mesafesi olan arkadaşlarımız görev yapıyorlar.

Kayar, Bafra Müftülüğü olarak cemilerimizde yarın ki görevleri yetiştirme açısından 6 tane kuran kursumuz da öğrencilerimize hafızlık eğitimleri vererek inşallah geleceğin görevlilerini yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bizler bu vesileyle herkesin camiler ve din görevlileri haftanızı kutlar gelen herkese de teşekkür ederim" dedi

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterisi izletildi. Daha sonra dereceye giren din görevlilerine plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Programın sonunda ise, Diyanet İşleri Başkanlığı, din işleri yüksek kurulu başkanı İdris Bozkurt'un verdiği "Cami ve Hayat konulu konferansla program son buldu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi.jpgcamiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-1.jpgcamiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-2.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum