Bafrada Camiler İbadete Hazır

Bafrada Camiler İbadete Hazır

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta toplu ibadetlere kapatılan camiler, 29 Mayıs'ta kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

A+A-

Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için Diyanet İşleri Başkanlığı, ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verildiğini açıklamıştı. Normalleşme süreci kapsamında camilerin kısmen ibadete açılmasına karar verildi.

1-935.jpg

"BAFRA'DA CAMİLER CEMAATİNE KAVUŞUYOR"

Diyanet İşleri Başkanlığı, salgın ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" başlığıyla alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı. Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği vurgulandı. Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınması gerektiği kaydedilen afişte, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği belirtildi. Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.

HAYDİ BAFRA!

ABDESTİNİ-MASKENİ-SECCADENİ AL GEL

SOSYAL MESAFEYİ UNUTMA

EL SIKIŞMA

HASTA İSEN MUTLAKA EVDE KAL

2-923.jpg

3-767.jpg

Bafra'da Cuma Namazı Kılınacak Camiler

Kaynak: Bafra'da Cuma Namazı Kılınacak Camiler

https://www.bafra55.net/bafrada-cuma-namazi-kilinacak-camiler-46920h.htm

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.