BAFRA'DA “BU BENİM ESERİM PROJESİ” TANITIM SEMİNERİ

BAFRA'DA “BU BENİM ESERİM PROJESİ” TANITIM SEMİNERİ

Bafra da Milli Eğitim Müdürlüğü, proje yarışmalarına katılımı arttırmak için seminer düzenledi.

A+A-

İlçedeki öğrencileri “Bu Benim Eserim” ve TÜBİTAK proje yarışmalarına özendirmek, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini arttırmak, proje çalışması bilincini ve sorumluluğunu kazandırmak, tüm proje yarışmalarına katılım oranını yükseltmek, 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi, araştırmayı, iletişim kurmayı, işbirliği yapmayı ve verimlilik stratejileri ile araçlarını öğrenmeyi geliştirmek amacıyla seminer yapıldı. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Üyesi Leman Özay tarafından verilen seminer Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Seminer geçen yıl Türkiye birincisi olan Bafra Gazi İlköğretim Okulu “Kırmızı Yandı Otoparkta Yerler Doldu” adlı proje ile tanınan proje danışman öğretmeni Akın Kitapçı ve önceki yıllarda projeleriyle isim yapmış olan Ömer Faruk Çimen de öğrenci ve öğretmenlere proje hazırlama konusunda bilgiler verdi. Okulların çalışmalara katılacakları proje sayısını belirlemeleri ile seminer sona erdi. 
Bu Benim Eserim Semineri ile ilgili değerlendirme konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, “Öğrencilerimize yaparak, yaşayarak öğrenme imkanı sunan bu tür proje yarışmalarına katılımın arttırılması için kendim ve müdürlüğüm adına elimden yapmaya devam edeceğim. Sizlerin başarılı olacağınıza inanıyorum. Katılan öğrenci ve öğretmenlerimize ve özellikle semineri sunan Leman Özay'a teşekkür ediyorum” dedi. Uzunlar, Bafra’nın projeler konusunda nitelik ve nicelik bakımından kalitesinin artırılması adına bu tip seminerlerin etkili ve gerekli olduğunu sözlerine ekledi.
Geçen sene 318 proje başvurusu olan Bafra’da bu sene 600 civarında başvuru olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.