BAFRA’DA BİSİKLET TURU

BAFRA’DA BİSİKLET TURU

Yeşilay Haftası kapsamında Bisikletliler Derneği-Yeşilay ortaklığı ile ülke çapında pek çok il ve ilçe temsilciklerinde “Yaşamayı Seç” sloganı etkinliklerİ kapsamda Bafra’da bisiklet turu düzenlendi.

A+A-

Yeni Kent meydanında toplanan bisikletçiler hitaben konuşan Bafra Yeşilay Temsilcisi Halil Öztürk amaçlarının her geçen gün artan madde bağımlılığına dikkat çekmek ve gençleri sağlıklı yaşamın sembolü olan bisiklet binme alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirtti.
Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Cevahir ve Bafra Yeşilay Temsilcisi Halil Öztürk’ün verdiği startla 68 bisikletçi Yeni Kent Meydanı'nda başladığı 3 kilometrelik turu aynı yerde sona erdirdi. Tur sonunda yapılan bisiklet çekilişinde 56 yaşındaki Kadir Atik bisiklet kazandı. 50 yıldır bisiklete bindiğini söyleyen Atik, “ İlkokul yıllarımdan bu yana bisiklet kullanıyorum. Bisiklete çok düşkünümdür. Bafra’da düzenlenen Yeşilay ve Bisikletçiler Derneği'nin bu programını duyunca hemen bisikletimi aldım geldim. Bisiklet turu sonunda çekiliş oldu ve o çekilişte bisiklet bana çıktı, çok mutluyum” dedi. 
10 yıldır profesyonel yarış olan Kadir Atik’in oğlu Mustafa Önde Atik ise, "4 yıldır engellilerimizin bisiklet yarışı yapabilmesi için liderlik yapıyorum. İşitme engelliler Bisiklet topluluğun kurusu ve lideriyim. Nasip olursa bu yaz tatilinde ülkemizi temsil etmek üzere Dünya İşitme engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılacağım. Bugün Bafra’da güzel bir etkinlik oldu. Bisikletli genç arkadaşlarımızla kısa bir tur yaptık. Çekiliş yapıldı, çekilişte bisikleti kazanan babam oldu. Çok güzel bir şanstı. Hiç beklemiyordum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.