Bafra’da  “Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik” Semineri

Bafra’da “Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik” Semineri

Bafra Otizmle yaşayan Aileler Derneği’nin düzenlediği “Otizm Farkındalık Ayı programı kapsamında “Bilinçli aile duyarlı gençlik” konulu seminer düzenlendi.

A+A-

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa AK parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu 19 Mayıs Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bafra Otizmle Yaşayan Aileler Derneği Başkanı Mahmut Özkök yaptığı konuşmada, Otizmli çocukları anlamak ve onların hayatına göre hayatlarımızı şekillendirmeliyiz. Bugün burada olan ve bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi. 
Seminere konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, ailelerin televizyon, cep telefonu ve bilgisayarın bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocuklar ile sağlıklı iletişim kurulamadığını belirtti.
Anne ve babaların çocuklarının yetiştirilmesi konusunda daha bilinçli olması gerektiğine işaret eden Aslanhan, şunları kaydetti:
“Aileler çocuklarıyla evlerde televizyon karşısında yan yana olmalarına rağmen ne üzücü ki birbirlerinden habersiz şekilde hipnoz edilmiş gibi davranış sergiliyorlar. Bu yüzden sohbet ortamı oluşturmalıdırlar. Gösterilen sevgi ve şefkat ise aradaki bağları kuvvetlendiren en önemli olgudur. Toplumda anne ve babalar, çocukları konusunda daha bilinçli olmaları sayesinde gelecekte daha duyarlı bir gençliğin oluşmasına zemin hazırlanmış olacaklar. Ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır. Hep birlikte bu olumsuzlukların yaşanmaması için daha duyarlı davranmalıyız. ”dedi. Eğitimci- Yazar Sıtkı Aslanhan'ın  konuşmalarını işaret dili ile halkımıza anlatan  İşaret Dili Eğitmeni Sayın Mustafa Yasir Aksoy'a teşekkür ederiz.
Program Sonunda konuşmacı  Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’a  Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı plaket takdiminde bulundu.

bafrada-sitki-aslanhan-semineri-89.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-147.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-236.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-300.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-1.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-3.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-2.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-5.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-6.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-7.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-11.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-13.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-14.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-15.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-16.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-19.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-20.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-21.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-22.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-23.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-25.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-27.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-28.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-29.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-31.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-89-001.jpgbafrada-sitki-aslanhan-semineri-147-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.